Minecraft-miljardären Marcus Persson har stöttat Triumph till den grad att de inte ens behöver en utgivare. Varför? För att han gillar spelserien.

För några dagar sedan plus ännu några dagar sedan rapporterade vi att #Age of Wonders III är på väg och med ett höstsläpp att vänta. Spännande nog nyttjar spelet inte en extern utgivare, utan har istället fått resurser från en lite annorlunda källa. Nämligen direkt från Marcus "Notch" Persson.

– Vi märkte att Minecrafts slumpmässiga titelskärm nämnde Age of Wonders. Jag tänkte vad fasen och skickade ett mejl till Notch. Vi hade ett demo för Age of Wonders 3 och snackade till flera olika parter vilket inkluderade traditionella utgivare. Det var sannerligen intresse, men idén med att låta Notch hjälpa till att finansiera var en dröm som blev sann eftersom han är ett fan av spelet samtidigt som han inte krävde ägandeskap som många utgivare gör nuförtiden när de finansierar utveckling, sa Lennart Sas på Triumph Studios till Eurogamer.

Vidare säger han att det inte skedde över en natt, utan att det var ett hälsosamt samarbete som växte fram där Notch största oro var att det skulle kräva mängder av tid.

Huruvida vi får se fler spel finansierade av privata finansiärer är en lockande tanke. Vad skulle du vilja se att någon med klirr i kassan skulle stödja om du fick drömma helt fritt?

Realisera är synonymt med förverkliga. 17/02 http://sv.wiktionary.org/wiki/realisera 16/02 Andra spel som Notch kan pressa lite för, rent ekonomiskt (utöver de guldkorn som nämnts - Syndicate, Blade Runner, BattleZone, Startopia etc.); Homeworld, Command & Conquer (utvecklat av folk från det gamla Westwood, inte EAs jäkla hittepå), Age of Emp... 14/02 Min med, spelat första Sacrifice en hel del och har fortfarande inte tröttnat på det. En uppföljare hade jag verkligen inte sagt nej till. OT: Många spel som jag skulle vilja se uppföljare på (och då menar jag inte som EA gjorde med Syndicate utan en... 14/02 GE MIG !!! :AoW 3 !! 14/02 Det är sjukt generöst ! Love it Notch =D Nu fler Strategi spel, få genre att bli lika älskad av spelutvecklare som förut, AoW 3 är en gåva från ovan, make it happen ! 14/02 Han drog väl in runt 500 miljoner eller nåt, enbart under 2012? (eller var det 2011?) så han klarar sig nog även om han vaskar lite utvecklare :) 14/02 nu kommer jag nog låta dum men. jag älskar notch jag är glad han hjälper till och jag menar det men hur mycket skickade han in det finns la en risk att minecraft går åt fanders om han öser pengar hit och dit 14/02 Är väl inget fel på kickstartande? Det är ju fan det bästa som hänt PC:n på länge, äntligen spel för spelare av spelare. 14/02 gnngh, Age of Wonders <3 Så jävla bra spel, suttit med det sanslöst mycket.. .. för att inte tala om musiken, vore grymt om Michiel gjorde musiken till trean också.. får hoppas. 14/02
Skicka en rättelse