I tidigare spel i serien fanns det över 70 olika teknologinivåer som gänget på Paradox i efterhand känner var lite... trist. Ny utvecklardagbok försöker förklara varför det nya systemet är så mycket bättre.

Under årets tredje kvartal dyker #Europa Universalis IV upp till tappra skrivbordsgeneraler. En mängd saker kommer skilja sig från tidigare spel, och däribland hur teknologier sköts. Det nya systemet uppges vara mycket mer engagerande, och helt enkelt erbjuda en bättre upplevelse. Mer konkret (och visuellt) kan du få inblick i genom att beskåda den färska utvecklardagboken här nedan.

Sjukt taggad på detta. Av de paradox spel jag spelat så är EU3 utan tvekan roligast 14/02 Tog ett tag att lära sig Eu3 och CK2 men båda två är otroligt roliga spel när man väl kommer in i dem, de är såna spel jag glömmer bort tiden i. När jag spelat EU3 på sistonde så är det dock en hel del grejer jag stör mig på så ska bli grymt trevligt... 14/02 Dom hade en betaversion av det här på Gamex i höstas. Kände mig väldigt dum när jag provade och inte hade en aning om vad det var jag gjorde. 14/02 gör som jag, börja med Victoria II. Känns som att det är lättare att komma in i av någon anledning. Kör sen EU och CKII. Var beredd på att få stryk ett tag bara... 14/02 Lol man måste ju vara beredd att investera lite tid i strategispel för att lära sig såklart. Jag har sneglat på Europa Universalis länge men aldrig kommit till skott. Ska läsa recensioner när det kommer. 14/02 Suck....ännu ett spel jag kommer köpa och sen aldrig fatta ett skvatt om hur jag ska göra >.> 14/02 EUIV kommer bli så jävla bra! 3an var inte något som jag var så förtjust i men detta verkar ju bli något extraordinärt. 14/02 antar att du menar CK 2 och inte sitter på en hemlig version ;) men jag tycker det är bra om det bli mer likt ck. Jag gillar EU-serien men att spela med en familj istället för en nation är riktigt, riktigt roligt! 14/02 Det enda Paradoxspelet jag lirat är CK2, men ser verkligen fram emot att prova UE4 :) 14/02 EU4, Rome 2, the prince and the thane modden (???) , hots och alla andra spel jag glömt. Buhu en tår av glädje rullar på min kind. Jorden gick inte under 2012, den föds på nytt 2013 med kanontitlar. 14/02
Skicka en rättelse