En bild på vad som liknar allt vad Playstation 4 kontrollen beskrivits som.

Innan vi går in på brödtexten vill jag klargöra att detta klassas som ett rykte, vi har inga officiella uttalanden. Vi vet ingenting säkert innan #Sony själva avtäcker Playstation 4.

Destructoid har fått tag på en bild på vad som verkar vara en prototyp av kontrollen till nästa generations Playstation 4. Utformningen stämmer bra överens med den senaste tidens rykten. Det har bland annat skrivits om att start - och select-knappen har ersatts av en pekskärm, vilket är vad vi (förmodligen) ser på bilden. Ljuset vi ser på framsidan är antagligen det som ska fungera med nya Playstation Eye-kameran det ryktats om.

Om bilden inte är fake, då har vi ett utvecklings-kit framför oss, vilket betyder att kontrollen mycket väl kan vara en prototyp och att den kan se något annorlunda ut när den avtäcks.

Det vi vet säkert är att Sony har något de vill visa upp den 20 februari, och allt tyder på att detta är nästa generations Playstation.

Uppdaterat: Enligt flera källor till källan för nyheten, så är detta en riktig bild på kontrollen. Dock är det en tidig prototyp, vilket gör att den antagligen kommer se något annorlunda ut när den når handeln.

För någon med större än barnhänder så är i alla fall 360 kontrollen betydligt mer ergonomiskt utformad än PS3 kontrollen. 360ns kontroll är ju ganska prisad för hur bra den är (d-pad undantagen, men de har ju släppt en pro version för storanvändare av... 25/02 meh, så länge kontrollen e skön att spela med så gör det ingen skillnad hur den ser ut, detta gäller för alla konsoler imo. 18/02 Ful 16/02 Att placera tummen rätt över spaken, det behövs inte på DS3. Greppet jag illustrerade tillåter utan problem att trycka ned L3 och R3. Tack vare spakens konvexa topp är det inga som helst problem att svänga vänster med det greppet. Faktum är att det inne... 16/02 Vet inte vilken position du menar. Det är meningen att ha tummen på spaken, den är en knapp också. Det är fint att vila tummen mot spaken på det här sättet, tills man ska svänga vänster. Dualshock är så pass liten att man, med ditt grepp, får balansera... 16/02 Poängen är ju att det med största sannolikhet INTE är en skärm utan en "touchpad". Edit: Är det en skärm så är den ju för liten för att visa något "vettigt" utan den lär väl mest visa symboler som ska illustrera diverse knappar och funktioner i spel. 16/02 Allvar hur spelar ni egentligen med ps3 kontroller? "öh får ont i handen av den onaturliga hållningen". Jaha, men xbox har fortfarande 1 spak som ligger "onaturligt". Allt handlar om vana, om jag spelar med en 360 kontroller nu när jag inte är van så... 16/02 Man kommer iallafall vara tvungen att titta ner oavsett om skärmen är mindre. 16/02 Jag hoppas bara att de analoga spakarna blir konkava (som på 360-kontrollen) och inte konvexa som de är nu eftersom det är lätt att tappa fästet vid handsvett och snabba vickningar. I övrigt trivs jag med spaklayouten på både 360 och ps3 så det spelar... 16/02 Varför hålla tummen i en så obekväm position? Formen på Dualshock-spakarna gör det möjligt att styra utan att placera tummen klumpigt mitt på spaken. Exempel: Bild 1: (http://i856.photobucket.com/albums/ab125/Masquerade17/image.jpeg) Handen hamnar i en... 16/02
Skicka en rättelse