Ej till pc/360 i år

Fortfarande glad över [n=20529 nyheten] från tidigare i dag om att #Unreal Tournament III ska landa i november? Såvida du inte äger en Playstation 3 kan du låta endorfinerna vila - #Sony meddelade i ett tal på [[E3]] att titeln enbart kommer släppas till PS3 i år. Därmed får företaget lite upprättelse för #Microsofts alla Xbox 360-exklusiva tilltag, till exempel [n=20525 konsolspecifikt extramaterial] till #Grand Theft Auto IV. Men det är en klen tröst för pc-folket... Återstår att se om #Epic har någon bra förklaring till tilltaget.

Hursomhelst, Sony har slutit avtal med Epic och #Midway om en optimerad version av spelmotorn Unreal Engine 3, specifikt anpassad för PS3:an, uppger Shacknews. Den kommer användas i alla PS3-titlar som drivs av motorn i fråga.

Uppdatering: andra källor uppger att exklusiviteten bara gäller konsoler. Titeln ska alltså släppas till PS3 och pc i november, enbart 360-människorna drabbas av det senare datumet. Sista ordet är nog inte sagt, håll koll på FZ och E3live.se för uppdateringar.

Uppdatering från Los Angeles: På Midways presskonferens alldeles nyss slog man ihjäl ryktet om PS3-exklusivitet. Spelet släpps i november till både pc och PS3. Dessutom kommer man kunna spela pc-moddar på PS3-versionen via Open Network.

Vilket som sagt är helt vansinne. Därför jag vill veta vilka dessa personer är, gärna träffa dem och prata en stund. Jag vill veta vad de har att komma med som berättigar dem att spela online FPS på konsol och dessutom tycka att det är kul. Som CastorFi... 12/07 Det är mest bara sant för first-party-titlar, och verkligen inte i det här fallet. UT3-motorn är multiplattform och har dessutom funnits på 360 förut. Detta är bara skumraskaffärer: snuva konkurrentens kunder på konfekten istället för att locka dem med... 12/07 Det är ju helt tvärtom - de som gillar fps på konsoll vill ha ett farfarstempo för hela familjen. Det skall gå snabbt vid ett skrivbord, inte snigeltempo i soffan. Jingai - om alla dina vänner hoppade ut för ett stup... ;) 12/07 FPS funkar bra på konsoll. Dom som säger att det suger är väl dåliga spelare. 12/07 Sist jag såg försäljningssiffrorna för både Halo och Halo 2 så låg det någonstans runt 18 miljoner. Så ja, det är väl ett par stycken som spelar FPS på konsol. 12/07 Jag har aldrig sett någon ha mer fel än du just hade. Ställ dig sist i kön och försök igen. :) Ps3... Hmmm... Little big planet är eventuellt ett spel som kan få mig att köpa ps3, UT skall spelas på pc allena. 12/07 Sant när det gäller Xbox och MS eftersom de vill säja sitt på PC sidan med. Dock när det är Sony så brukar det inte gå till PC. Oftas iaf. 12/07 För övrigt är detta ett spel där man verkligen måste ha tbg o mus, vilket kan tyckas ruckar på mina principer, men det tycker inte jag. 12/07 Ja, det handlar om KONSOLexklusiva spel, inte plattformsexklusivitet, klart att vissa spel aldrig kommer ut till pc från konsolvärlen, men kolla på splinter cell conviction "only on xbox360" kommer till pc, assassins creed som ett tag var ps3exklusivt,... 12/07 fan vad gött ska ha detta till ps3 12/07
Skicka en rättelse