Efter Sequence slipar Iridium Studios nu på There Came An Echo, ett röstkontrollerat strategispel där bland annat Wil Wheaton (Star Trek, Big Bang Theory), Ronald Jenkees, Jimmy Hinson och Judith de los Santos bidrar med sina talanger.

I mitten av 2011 släppte #Iridium Studios rytm/rollspelet #Sequence, ett spel som åtminstone lyckades sälja i ett antal hundra tusen upplagor. Deras nästa projekt är numer kickstartat och erbjuder något relativt annorlunda. Säg hej till There Came An Echo, ett röstkontrollerat strategispel i sci-fi-miljö. Intressant nog har de lockat till sig exempelvis Wil Wheaton (Star Trek, Big Bang Theory) för själva spelrösterna, medan musiktalanger som Ronald Jenkees, Jimmy Hinson och Judith de los Santos bidrar med bakgrundsspåren.

Beskåda presentationsfilmen nedan för en tydlig inblick. Den säger mer än några tusen ord, dock beror det på vilka ord som sägs.

http://www.kickstarter.com/projects/iridiumstudios/there-came-an-echo-0/widget/video.html

Iridium-gänget hoppas få in 90 000 dollar och är någon dag in i alltihopa uppe i strax över 3 000 dollar.

...i 3D? Gimmicks, nej tack. 19/02 Jag tycker det låter som en bra idé men att röststyrning faller just i praktiken. End War funkade bra, men efter ett tag så tyckte jag inte det var värt att sitta och prata med spelet och körde med vanliga kontroller istället. Detta är helt klart min... 19/02 Mitt enda problem med End War var att jag tyckte man behövde prata så förbannat högt, satt och skrek in i micen vid vissa punkter men så länge jag gjorde det fungerade röststyrningen bra, kan ju ha varit att jag hade en dålig mic vid tillfället dock,... 19/02 Jag sluddrar lite lät och har för mig det fungerade jättebra. Men samtidigt var vanliga kontrollen bättre i multiplayer. Nu kan jag vara partisk, eftersom jag tyckte det världens bästa spel när det begav sig :D 19/02 Haha, hur låter skånska med babianbrytning? Som halländska? 19/02 Tveksam på hur bra det kommer fungera. Spelade genom Binary Domain för inte så längesedan och där var det väldigt svårt att få spelet att förstå vad man skrek 19/02 Sade inte han att du kan spela in din egen röst för att styra kommandon? Då spelar det ingen roll om du pratar skånska med babianbrytning. 18/02 Som andra säger känns det inte som det tillför någonting. Kan bara tänka mig att sitta och spela Xcom och någon röstdelen failar..... Får mig att tänka på: http://media.techeblog.com/images/laserscope.jpg 18/02 Tänkte genast på End War, hade själv inga problem med röststyrningen men flera av mina kompisar hade.. Personligen så har jag svårt att se meningen med röststyrningen det blir snabbt en gimmick utan redigt värde, dvs. det tillför inget. 18/02 Drog iväg ett "mail" till Devsen (via kickstarter). Då de behöver prata/visa upp hur bra deras voice recognition programvara är, innan jag själv (samt många andra antagligen) får för sig att slänga pengar på skärmen. Tom Clancy's End War är ett prakt... 18/02
Skicka en rättelse