För att kunna släppa nästa Arma under 2013 väljer Bohemia att ge ut det via Steam.

Via ett pressmeddelande avslöjar #Bohemia Interactive att Steam krävs för att spela #Arma III. Chefen för projektet, Joris-Jan van ‘t Land, berättar att spelet annars inte skulle kunna släppas under 2013. VD:n Marek Španěl tillägger:

– Som en oberoende utvecklare utvärderar vi ständigt vårt sätt att utveckla, distribuera och ge ut spel. #Valve har gjort otroliga förbättringar i systemet vilket gör att installations- och uppdateringsprocesserna mycket mer användarvänliga, för både utvecklare och konsumenter.

Det har varit en tuff tid för Bohemia, med bland annat Grekland-incidenten. Steam är ett av stegen för att säkerställa en 2013-release.

– Vi förstår att några kommer tycka det är svårt att vänja sig vid, särskilt som de varit vana vid att köpa och spela våra spel utan några tredjeparts-applikationer. Vi har utvärderat för- och nackdelar, men i slutändan låter Steam oss släppa Arma III och ger spelet massiva fördelar.

Tack till eddie the eagle för detta #nyhetstips!
Fast är det steambundet så spelar inte DVD-releasen någon roll, du behöver fortfarande Steam som DRM. 19/04 Jag ser inga problem med att ArmA 3 är Steam-only i början. Det ter sig som att retail versioner ala DVD även kommer att komma ut. Och glöm inte bort att i Steam kan du oftast gå in och se din "CDKEY" som du kan installera på en vanlig DVD baserad relea... 15/04 Precis som med all annan DRM så är det inte framtidssäkert. Risken är överhängande att dagens spel inte kommer att kunna spelas om några år. 23/02 Du måste tom ha haft internet för att gå in i offline läge, försöker du göra det utan uppkoppling no luck. Går du till spelets exe fil så vill det bara starta steam.. 22/02 Vilka spel från Steam och Ubisoft kan man INTE köra i offline läge numera? 22/02 Det låter bra. Jag får försöka göra ett ryck att spela igenom Arma2 innan dess då. Blir att man drar på det när man vet att det är mycket att lära. 22/02 Goda nyheter av den anledningen att detta möjliggör ett ArmA 3-släpp innan årets slut! Är inte direkt Steam-frälst i övrigt men har inte haft några jättestora problem med det heller. Go BIS :) 22/02 Starkt användande utav hyperbole eller vad? Det är kanske tre personer som varit negativa häromkring inför det hela medans majoriteten prisat Steam till skyarna. Så lugna dig ett hekto. Häromkring finns det tillräckligt många förkämpar för Steam, en til... 22/02 yay... steambundet drm.. Saknar den tiden när man tryckte på en .exe-fil och bara startade spelet och inget annat. 22/02 Patetiska kretin. Kretin Substantiv (medicin) person som lider av kretinism (nedsättande) kroppsligt och andligt missbildad människa, idiot, dumhuvud 22/02
Skicka en rättelse