Det banala diskussionsklimat som alltid uppstått i samband med konsolgenerationsskiften är över oss igen. Hur ska vi förhålla oss till varandra?

I veckan tillkännagavs Playstation 4 med pompa och ståt, följt av drivor av nyhetsartiklar här på FZ. Som sig bör. Men av flera mer eller mindre lättförståeliga anledningar flippar flera av läsarna ut och attackerar alternativt försvarar folks preferenser med näbbar och klor, med konsekvensen att diskussionsklimatet i kommentarsfältet inte sällan blir riktigt äckligt giftigt. Detta är extra tydligt i samband med generationsskiften. Pc vs konsol. Sony vs Microsoft (vänta bara tills Durango tillkännages). Nintendo vs Sony/Microsoft. Hur ska vi egentligen hantera det här och diskutera våra åsikter och idéer utan att hoppa på andra?

Därför kan du exempelvis tänka på något kring spel som gör dig riktigt upprörd, följt av att du tar tio djupa andetag och reflekterar över hur du kan diskutera tunga saker utan att kasta piss på andra. Därefter delar du med dig av dina insikter i tråden nedan. Rensa systemet lite, så att vi tillsammans kan ha ett sanslöst trevligt spelår.

Om du undrar över rubriken rekommenderas du att läsa i inforutan nedan.

Klicka för mer information

Men, rubriken?!
Känner du till Denis Dyack på #Silicon Knights som en gång i tiden skapade en drös bra titlar med exempel som skräckliret #Eternal Darkness: Sanity's Requiem och #Blood Omen: Legacy of Kain. Men i samband med #Too Human var det något som slog slint. Borta på entusiastforumet Neogaf, där titeln fick mycket uppmärksamhet för att det såg ut som skit, skapade han sig en användare och drog igång tråden Är du För eller Emot Too Human där han försökte få alla att ta ställning för eller emot spelet, och stå för sitt val. Spelet släpptes, möttes med iskall kritik, Dyack flippade ur följt av att han blev bannad. Spännande nog är en dokumentär gällande Neogaf på väg där Dyack är en av dem som ställer upp på intervju. Analytikern Michael Pachter är en annan "kändis" som dyker upp.

Normalt sett , men på senare år har framförallt Activision med cod mjölkat på ordentligt och där ligger spelen på i princip samma summa som konsolltitlarna även Digitalt, vilket är ganska tragiskt. I början var ju grunden till att konsolspelen var dyrar... 03/03 PC-spel är alltid billigare vid release oavsett. 03/03 Jag föredrar dock att spela spel när de är ny och inte när de är ett halvår/år gamla. Steam säljer bara massa gammalt till bra pris. Nypris är inte speciellt billigt. 03/03 Varför inte båda på i alla fall vissa fps spel så dom kan få över oss pc spelare.... annars är konsoll mycket roligare för spel tex Tombraider eller liknande. Tror i alla fall inte dom skulle förlora att ha stödet. 01/03 Sant men PSN Plus är ingen dålig deal heller. För 73 spänn i månaden eller 480 kr om året får man en jävla massa spel. Denna månad är det t.ex. Limbo, Little Big Planet 2 och Infamous 2 man får. http://se.playstation.com/playstationplus/#select-tab-game... 25/02 Jag är för konsoler. Som grabb var det NES och Sega MegaDrive som gällde men sen gick jag över till PC och var PC entusiast i många år. Det kom dock en dag då jag började tröttna på att datorn aldrig var tillräckligt bra för ett nytt spel och min ekonom... 25/02 Jag kan fortfarande inte hantera handkontroller till annat än sport- och bilspel, vilket gör att konsollerna helt faller bort (och nej, nått jävla autoaim vill jag inte höra talas om). 25/02 Jag gillar mitt gamla 16bitars SEGA, när konsoler ännu kvar konsoler, och inte en inavlad pc utan mus och tangentbord. 25/02 Blir rätt svårt att slå Steamreor där man kan få tag på AAA-titlar för allt från 25kr till 200kr. 24/02 Kort svar: ja Motivering: Dom inkräktar på PC marknadens fina spelserier - ex. Diablo 3... Alla vidriga och fördummande designbeslut som förstörde ett spel med otrolig potential var ju för att den lata soff konsolgenerationen skulle kunna vrida sina små... 24/02
Skicka en rättelse