Mindre och mer färgglad version av Nintendos succékonsol släpps i mars.

Medan Sony och Microsoft har hunnit släpps flera nya versioner av sina konsoler de senaste åren har Nintendo Wii behållt samma form sedan lanseringen år 2006. Om bara några veckor är det dock dags - för bara en liten stund sedan blev det bekräftat att Wii Mini släpps i Sverige den 15 mars.

I samband med lanseringen släpps också en rad klassiska Nintendo-spel under den nya produktlinjen Selects. Du kan bland annat se fram emot #Mario Party 8, #Super Paper Mario och #Wii Sports Resort för en billigare penning. Matchande wiimotes och nunchuks i röd färg blir också tillgängliga. Den svenska distributören Bergsala går inte ut med några rekommenderade priser men återförsäljarna lär lägga upp den nya enheten inom kort. Notera också att denna version av Nintendo Wii inte kan koppla upp sig mot internet.

Till skillnad från de andra konsolerna och dess spel så släpps det sällan uppdateringar till Wii, samt att du får hela spel och ingen digital distribution (större spel dvs, inte wii ware och nes/snes titlar) i någon större grad. Demos och dlc är inte... 26/02 okej? 26/02 Om den åtminstone klarar av att ge ut 480p över RGB Scart blir det ett givet köp om det når realistiska nivåer jämfört med vad andra Wii paket kostar. Dvs det blir inget köp av den för mig, det blir istället en import av två WiiU paket från NordAmerika... 26/02 För att förtydliga. Det går INTE att koppla upp denna mot internet på något sätt. Den är 100% offline, tillbehör passar inte till den. Den har ingen bakåtkompabilitet, det finns inte heller någon kontakt för Gamecube kontroller. 26/02 Spelen från Nintendo Selects går för 20$. 26/02 Jo men vi snacka typ 400kr billigare. Det är inget om man ändå ska köpa en konsol och du köper inte bara konsolen utan minst ett spel till och då blir det lika mycket som wii med bundle så jag fattar inte vad de tänker. 26/02 Det är ju inte precis som att folk är tvungna att köpa denna, så ser inget fel att släppa denna för folk som kanske bara vill ha en gammal wii för en liten billigare peng. håller dock med att det är konstigt att dom släpper den efter wii u :p 26/02 Varför släppa den här när Wii U mer eller mindre tagit över? Eller vill dom casha in på stackars barn som önskar sig "den nya Wii konsolen" som födelsedagspresent av sina tekniskt oinsatta mor/farföräldrar vilka i god tro skaffar Mini istället för den... 26/02 Meh... 26/02 Man skulle kunna tro men nä släpptes först till Kanadensiska marknaden :P 26/02
Skicka en rättelse