Electronic Arts tror mikrotransaktioner är framtiden för branschen.

Mikrotransaktioner är små köp man gör inuti ett spel. Det kan exempelvis handla om att köpa ett spels valuta för riktiga pengar, eller att köpa något fräsigt vapen till sin karaktär. Metoden har dock splittrat konsumenterna och att #Dead Space 3 innehöll mikrotransaktioner var inget som läsarna på FZ gillade.

Enligt VG247 har vi inte sett de sista mikrotransaktionerna i ett spel från #Electronic Arts. Blake Jorgensen som sysslar med de ekonomiska bitarna på företaget hävdar att de bygger in funktioner för mikrotransaktioner i alla framtida spel från #EA.

Vad säger du? Är detta något du gillar, eller inte?

Hallå EA, de här alternativen kan jag gå med på: 1. Jag köper och betalar fullt pris för ett spel. Allt ingår. Inget jäkla tjafs med mikrotransaktioner. 2. Spelet är gratis och har mikrotransaktioner, dvs jag betalar inget för att installera och sätta... 01/03 Men detta är vad vi får istället för gamla (o)hederliga fusk-koder. Om man var en casual noob förr kunde man ändå ha kul med svåra spel genom att skriva in en kod och få hjälp. Nu ersätts den här koden med "Varsågod och betala för hjälp om du vill". Det... 28/02 Jo det kan man kanske köpa (höhöh xD) i vissa spel men hade helst sett det försvinna helt. 28/02 Det är ju det jag menar. Så länge man inte får orättvisa fördelar eller på något sätt får ett övertag bara för man har betalat extra så borde det väl inte vara någon fara? Alltså, ingen Pay 2 Win. 28/02 How come? tyckte det var bra, jag har spelat en hel drös av f2p mmos och lite annat och har aldrig betalat ett öre i dom flesta. Sen har man ju lirat WoW men går aldrig tillbaks till ett spel med månadskostnad igen. Nöjer mig med Tera nu när det är f2p... 28/02 Deadspace 3's vapenbyggarsystem var mer eller förstörd för min del då det verkade gå ut på att man antingen farmar material (vilket jag absolut inte har varken lust eller ork att göra) eller att man "fuskar" och köper materialen för IRL pengar. Detta i... 28/02 Jag tvivlar på att det blir så, men det står för framtiden att bevisa om nutidens missnöje har starkast röster. 28/02 Jag är benägen att hålla med. Särskilt efter att jag nyss kollat på 11 minuter av animerad interaktiv film (nya Tomb Raider). Skillnaden mellan att gå och köpa ett nytt spel idag och förr är att idag bör man också veta - Om det är DLC drabbat - Om det... 28/02 Gott då blir alla spel från EA gratis att införskaffa. För det är väl därför man kör microtransaktioner? Fast när det kommer till EA så lär de ju ta betalt för båda saker. Gör världen en tjänst och försvinn från spelmarknaden där ni ändå bara förstör. 28/02 Tyvärr EA mikrotransaktioner är INTE 50kr eller 100kr. Mikrotransaktioner är 1kr här 2kr där etc. en 5kr när det är "dyrt". 28/02
Skicka en rättelse