Det verkar som Sonys filmtjänst med 4K-upplösning kommer till PS4.

4K-upplösning är det nya svarta för den teknikintresserade film- och spelnörden. Istället för Full HD som har en upplösning på 1920 × 1080, körs 4K-filmer i 3840 × 2160. Det blir med andra ord en hel del pixlar och bättre skärpa. Tidiga rykten viskade om att Playstation 4 skulle ha stöd för detta, något som visade sig stämma.

The Verge har pratat med Phil Molyneux på #Sony som sagt att deras filmtjänst för detta formatet kommer till Playstation 4. Du som sitter med en "helt ok" internetanslutning bör dock fundera på att uppgradera dig några steg, filmerna kommer nämligen ligga på plus 100gb i storlek.

Det börjar med andra ord bli dags att skriva upp "ny tv" på listan över planerade inköp.

Du tänker nog rätt där. Var inte många som hade 1080p tv när PS3 släpptes men nu har man den upplösningen på mobilen. 4K kanske inte är något i år men om ca 3 år eller liknande börjar det nog dyka upp för vettiga priser för oss dödliga. 12/03 Ja 4k är ju inte nu precis men om 3 år kanske några miljoner har det. Och då kanske dem vill ha det, så jag tycker att ps4 kan ha 4k kapacitet om dem vill. 12/03 Har en hel drös med bekanta som sitter med hd-tv apparater men inte utnyttjar dess potential, dvs dom spelar fortfarande upp gamla dvd-filmer så.. det är knappt så att världen är redo för blu-ray. Jo, jag försöker pusha på dessa vänner att skaffa blu-ra... 04/03 Var världen redo för Blu-Ray när PS3 kom? Om något får man väl hoppas att detta ökar på takten för 4K-displayer/TV till ett vettigt pris. 04/03 Spela kvitta, finns inga privatpersoner med 4k tv än. LG annonserade ju sin första häromveckan typ som kostade 120.000 03/03 Tror inte världen är redo för 4K ännu. Men visst, kör på Sony. 03/03 Nu är det PS4 vi talar om. Då ska denna köras på en 80" 4K tv. 02/03 Ja beräkningen förutsätter att filmen är 100GB stor, som någon sade var brukligt för filmformatet och 2 timmar lång. Om filen är mindre, alltså har högre kompression minskar naturligvis bandbredden som krävs. Personligen ser jag det här videoformatet... 02/03 MB = Megabyte Mb = Megabit (men du ska helst skriva Mbit) Mega skriver du med stort M. 100 Mbps = 12.5 MB/s Det blir lättare att förstår varandra om alla skriver på samma sätt. Just nu är det omöjligt att veta om ni alla har rätt eller fel för ni använd... 02/03 Men bu, the mf, hu. Vi pratade om internet right? Ja det räknas i mbit, ska vi börja grina lite för att jag skrev mb istället för mbit, för du förstod vad jag menade 02/03
Skicka en rättelse