Slutet på Shenmue-sagan har aldrig berättats. Tolv långa år har gått sedan tvåan – men enligt Yu Suzuki finns det fortfarande hopp.

Yu Suzuki, ibland omtalad som #Segas svar på Shigeru Miyamoto, säger att han har funderat på att använda sig av Kickstarter för att finansiera Shenmue III. Suzuki säger också att han är intresserad av att avsluta Shenmue-sagan som anime eller manga, enligt Game Informer.

Shenmue släpptes till Dreamcast i november 2000 och året efter fick vi #Shenmue II. Sedan dess har vi väntat på Shenmue III. Johan Martinsson återvände till tvåans Hongkong sommaren 2011 och kallade det ett spel så långt före sin tid att samtiden inte förstod dess storhet.

Kanske är inte hoppet ute för en trea?

Se Fredrik, ibland är inte drömmar så långt ifrån att kanske uppfyllas. Rubriken fick mig direkt att hoppa till blogginlägget du gjorde för bara någon vecka sedan: "Tror du på drömmar" (http://www.fz.se/bloggar/bamseponny/20130219/tror-du-pa-drommar) 05/03 Omg, ja! Kickstarter skulle lätt fungera på något som Shenmue!! Btw, kan man spela de första två delarna på pc? Jag körde 2an på gamla xboxen back in the days, det var så jäkla awesome. Jag trodde seriöst att spelet var slut när jag klarade första kapit... 05/03 De som fått flera miljoner är inga nybörjare, vissa har varit med sedan spelen bara var en hobby. Om det är några jag har förtroende för så är det utvecklare som visat vad de går för, utgivare som EA, Activision och Ubisoft hade säkerligen fördärvat spe... 04/03 Jo, men oftast så blir inte spelen så bra där! Inget illa menat. Är orolig att spel som har varit bra ska hamna där, eller spel skaparna som har varit där ska hamna där! Men själva iden kickstarter är inte dålig, inte det jag menar heller utan, bra spel... 04/03 Oftast? Merparten av de stora projekten är inte ens klara och som nämns ovan så var Gianna Sister och FTL spel som gjordes via Kickstarter. Vänta med att bedöma denna form av finansiering när man har något att gå på som i slutet av året, då vet vi om... 04/03 åhhhh, snälla snälla gör detta! åh vad jag vill ha en fortsättning på dessa underbara spel... och som andra har sagt, en HD remake av de förgående spelen hade inte varit fel heller.. Om detta hamnar på kickstarter ska jag funda det direkt med så mycket... 04/03 FTL, Project Giana är två av dem jag lirat som var bra, Star Citizen och Oculus Rift är två saker som som jag ser fram emot mer än något annat, hoppas och tror att steget från en vanlig skärm till Oculus Rift kommer vara lika stort som steget från 2D... 04/03 YES! YES! YES! YES! 04/03 Det ska bli häftigt att se fortsättningen på denna spel! Dock är man lite smått skeptiskt att gå kickstarter vägen. Oftast så blir det inte så bra. Har inte sätt något bra där i från. Men samtidigt så kan det vara soft. Vem vet. 04/03 Shenmue är inget spel man använder emulator till, då är man en smutsig liten lort. 04/03
Skicka en rättelse