Avsnitt sex av Fragzone är här och ikväll pratar vi med svenska utvecklare om framtidens spelande och diskuterar aktuella Tomb Raider.

Många av oss började spelade när polygoner inte existerade och 3D innebar ett par rödgröna brillor. I jämförelse med det har vi tagit sjumilakliv men med en ny generations konsoler i farstun lär hösten bjuda på ännu fler framsteg. Samtidigt menar många att framtiden inte mäts i antalet miljoner polygoner utan i mobila innovationer, därför träffar du både #Avalanche Studios och svenska falangen av #Rovio ikväll.

Vi pratar också om nya #Tomb Raider och om hur serien utvecklats från 90-talets debut till dagens nystart som hyllats brett. Sen får du heller inte missa Erik Bergérus raljering om spelbranschens mindre vackra sida.

[video=13660]

Jag tror starkt på Oculus Rift, i alla fall när det kommer till FPS. Annars tror jag ännu mer på en casual-lösning i stil med Google Glass som ni var inne på i programmet. Att man kan se omgivningen med ett virtuellt lager vore ganska häftigt, illusione... 10/03 Återigen ett toppenavsnitt som tagit mig ifrån grått och trist till regnbågar, ljusgröna dalar och rinnande kristallvatten. -mao. Inspirerad och på underbart humör! Framtidens spel är något som berör känslor som bara en riktigt bra bok (eller ett avsnit... 09/03 Det är ju det jag menar. Man säger det som företaget man arbetar för satsar på. Frågan är ju vad de själva egentligen tycker och tror. Med det sagt menar jag inte att Patrick verkligen inte menar det han säger, det har jag ingen som helst aning om och... 07/03 Han jobbar ju inte kvar på Dice, därför har han inte samma åsikter =) T ex, vet ingen på dice som öppet skulle säga att de inte vill jobba med BF - hela tiden. Även om de jobbar på något av Dice andra projekt. 06/03 Riktigt bra avsnitt, gillar't! Håller även med helt om raljerandet i slutet, skrämmande att det faktiskt fungerar sådär. (...och att så många verkar gå på det.) 06/03 Som vanligt ren njutning rakt igenom! Synd är dock att tiden går så snabbt när man har roligt .:( Underbart är kort och hade lätt kunnat sträck-kolla en timme till. För att kommentera veckans raljering så är det helt klart ett problem att vissa speljour... 05/03 Charmigt och härligt att titta på som vanligt medans man lutar sig tillbaka och avnjuter en cigarett och en kaffe. Håller med att programmet känns som något genuint svenskt, på ett bra sätt, och att detta borde få sändas på tv. Det är tiden mogen för.... 05/03 enda programet jag följer och tittar på. Ni borde visas på tv 05/03 Jag undrar om Patrick Liu hade haft samma åsikt om han fortfarande hade varit kvar på Dice? Jag ogillar trenden med internet/facebook-spel och i viss mån även mobilspel av den anledningen att dom ofta använder sig av Play-2-Win-konceptet. Sen tröttnar... 05/03 Mycket bra avsnitt :) Ser fram emot nästa, ser gärna mer om oculus rift. 05/03
Skicka en rättelse