En amerikansk studie visar att äldre människor som spelare är gladare än andra i samma ålder.

En amerikansk undersökning (via Kotaku), som gjorts på North Carolina State University, visar att äldre människor som spelar digitala spel upplever en högre form välbefinnande. De som däremot inte spelar riskerar i högre grad att drabbas av depression.

140 människor i åldern 63 och uppåt deltog i studien. 61 procent spelade då och då medan 35 procent spelade minst en gång i veckan. Samtliga deltagares sociala och emotionella välmående undersöktes, och det visade sig att de som spelade regelbundet var gladare.

Författaren bakom rapporten, Dr. Jason Allaire, säger:

– Undersökningen visar att att det finns en länk mellan spelande och välmående och emotionella funktioner. Vi planerar studier som ska avgöra om digitala spel faktiskt förbättrar äldre människors mentala välbefinnande.

Thomas Arnroth tog för ett litet tag sedan upp ämnet i en krönika. Han hoppas på en framtid med många spel för äldre gamers.

Håller med det är tråkigt att våra jämnåriga kan bete sig så dåligt. 07/03 Va, men tänk! Spel gör ju människor till dödarmaskiner! Vi kan ju inte ha massa äldre människor gå runt och vara de! Hur ska det här sluta, och inte tala om... vad händer om de spelar Assassins Creed Black Flag, då kan ju de bege sig ut på valjakt och... 07/03 Anledningen till att mitt hopp för mina jämnåriga har gått ner i marken. 06/03 Kan bara hålla med Min morfar 81 år spelar varje dag, han har lite problem med 3d spel men sitter endå ett par timmar om dagen å spelar samma med mormor. Det håller lixom deras hjärna igång på ett annat sätt än korsord etc tycker det är skit kul, finns... 06/03 Spel gör äldre gladare och ungdomar till massmördare, eller hur var det nu? 06/03 Jag skulle också bli glad om jag fick spela Game Cube:D 06/03 Kan det itne vara så att äldre som mår bra, är mer benägna att spela spel? De som mår dåligt, vill inte spela spel. Detta är en ganska trolig förklaring och det är klantigt av forskarna att inte tänka på det. Förresten, Planescape Torment 2, är kanske... 06/03 Inte behöver de lira på easy inte ;) On-topic, kul att läsa! Kommer själv att lira så länga jag kan :) 06/03 Har varit med om samma sak. Kontrade med att jag har en flickvän, tränar 5ggr i veckan och går på universitet. Man är inte en misslyckad människa för att man spelar över 20års-barriären, men ynglingarna har väl inte utvecklats klart i huvudet. 06/03 Men det känns som att det tyvärr inte finns många spel som lämpar sig för äldre människor, eller hur? Tror ni inte att man kommer fortsätta göra spel bara för de yngre generationerna? Jag skulle i alla fall inte kunna tänka mig en 50-70-åring spela det... 06/03
Skicka en rättelse