I svallvågorna av den bökiga lanseringen av #Simcity känns Christer Engströms raljering om de ökande onlinekraven mer relevant än någonsin.

Det började med #Diablo 3, ett spel som för många är en ren singleplayerupplevelse men som under lanseringsveckan inte gick att starta för att #Blizzards servrar inte pallade trycket. I veckan har ivriga #Simcity-spelare upplevt samma problem - deras stadsbyggardrömmar krossas när kopplingen till Electronic Arts maskinpark inte fungerat.

Vår eminente programledare i Fragzone, Christer Engström, raljerade loss på de ständigt ökande kraven på oss att vara online redan i förra veckans avsnitt - håller du med?

Missa heller inte vår färska recension av spelet där Erik Bergérus också attackerar internetkravet när han vill leka stadsplanerare inpå småtimmarna.

Jag har i princip inget emot att spel utnyttjar det faktum att jag är uppkopplad hela tiden för att ge mig mer och bättre innehåll, sociala features etc. Däremot om det kollar vartenda musklick mot servern, och i största allmänhet gör upplevelsen sämre,... 08/03 Ett sätt är ju att, tyvärr kanske, använda en crackad offline-steam. Om man som jag har betalat för sitt spel tycker jag att det är moraliskt försvarbart att jag spelar det som jag vill. Vill jag inte vara online, så är jag inte det. 08/03 95%? Vilken vedertagen undersökning grundar du det på? 08/03 Jag har ett par gånger senaste åren försökt köpa spel "analogt" i hopp om att jag en dag i framtiden kan sitta där och spela om dem i en avlägsen stuga i vildmarken. Tydligen behövs Steam för att kunna installera dom och all installation görs online.... 08/03 Håller med. Jag e inte helt på 'alltid online' kravet men själv accepterar jag det. T.ex köpte jag Diablo III (misstag o köpa det) o jag visste klart att det krävde att man alltid behövde vara uppkopplad. I enspelarspel (fan säger man 'singleplayer' på... 08/03 Mycket bra Christer. Själv är jag också emot konstant-uppkopplad-krav. Det är idiotiskt i enspelar spel. 07/03 Fast många skulle nog säga att den serien inte är ett SP spel utan ett MP spel även om dessa inte verkar förstå hur många som faktiskt körde Diablo 1-2 ensamma. SimCity är nog det första spelet som är ett SP spel (och har så varit sedan första kom till... 07/03 *slow clap* 07/03 Jag personligen väntar starkt på nya SimCity men jag bryr mig faktiskt inte ett skit om det kräver internet eller inte. Jag förstår inte hur folk orkar gråta över det. Självklart har jag förståelse för människor som fortfarande kanske inte har internet?... 06/03 Själv spelar jag i princip ALDRIG online. Senast var Gotham City Imposters som roade mig i någon vecka eller två men den var det slut. Gav World of Tanks en chans men tröttnade efter typ 2 matcher pga. det sega uppgraderingssystemet som innebär att man... 06/03
Skicka en rättelse