På söndag går Dreamfall Chapters Kickstarter-kampanj i mål. Men nås det sista stora målet kommer vi också få ytterligare ett spel: Finalen av April Ryans längsta resa.

När #Dreamfall Chapters: The Longest Journey startade sin Kickstarter-resa var målet att få ihop 850 000 dollar (ca 5,4 miljoner kronor). Det gjorde #Red Thread Games med Ragnar Tørnquist i spetsen på några dagar.

I skrivande stund har spelet samlat ihop över 8,1 miljoner kronor och med tre dagar kvar av kampanjen kan vi konstatera att en hel del bonusmål nåtts – men också att det finns ett jättemål att sträva efter.

[video=13671]

Du har väl inte missat Dreamfall Chapters-trailern?

Nästa delmål ligger på 1,5 miljoner dollar (drygt 9,5 miljoner kronor) och innebär en Director's Cut-version med extra allt. Spännande, givetvis, men det stora slutmålet på 2 miljoner dollar (12,7 miljoner kronor) är nog det som kommer sätta nostalgihjärtan i brand: "Taking The Longest Journey Home".

– Att kunna ge grönt ljus till förproduktionen av fortsättningen och avslutningen av April Ryans resa skulle, såklart, vara en dröm för oss. Men även om vi inte når det här högt uppsatta målet den här gången, hoppas vi en vacker dag ändå kunna berätta den här historien. Hela Aprils historia. Allt som finns kvar av den. För den behöver berättas och ni förtjänar att höra den. Och vi skulle älska att dela med oss av den.

Namnet på spelet skulle bli The Longest Journey Home och det skulle vara väldigt annorlunda jämfört med Dreamfall Chapters.

Skicka en rättelse