Electronic Arts och Maxis har uttalat sig om det ytterst problematiska släppet av SimCity.

Det har inte varit lättaste veckan vare sig #Electronic Arts eller #Maxis. Släppet av #SimCity och dess DRM har skapat, i bästa fall, en riktig oreda och för många har det helt enkelt inte gått att spela. Detta trots att de var säkra på att det europeiska släppet skulle bli stabilt. Det blev precis tvärtom och Amazon stoppade försäljningen av spelet. Arga #SimCity-fans skapade en insamling mot onlinekravet, en insamling som i skrivande stund har strax under 33,000 underskrifter.

Det har dock varit en något ensidig rapportering och detta vill vi råda bot på med ett officiellt uttalanden från utvecklaren #Maxis. En intervju var dock svår att få till, då det sades att alla jobbade dygnet runt just nu.

Lucy Bardshaw som är Senior Vice President och General Manager för #Maxis har följande att säga.

– Tusentals spelare över hela världen spelar och har fått en bra upplevelse, faktum är att fler än 700,000 städer har skapats av användarna på bara 24 timmar. Men många upplever serverinstabilitet och följaktligen har släppet i Nordamerika varit utmanande. Det är nu även uppenbart att spelare över Europa och Asien upplever samma frustration. Vår prioritet är nu att snabbt och dramatiskt öka antalet och stabiliteten på våra servrar, och med detta, öka antalet spelare som samtidigt kan komma åt spelet. Vi har lagt till servrar idag och kommer fortsätta lägga till över helgen. Vi arbetar så hårt det bara går för att vara säkra på att alla får uppleva detta fantastiska spel som är #SimCity.

Ett officiellt uttalande från #Electronic Arts säger även samma sak. Och de betonar att de verkligen jobbar dygnet runt, men tackar samtidigt för fansens tålamod.

Så är det. Alla som köper eller ännu värre förbokar den här typen av spel är medskyldiga till att begrava hela j-la branschen. Varje köp är en bekräftelse att man accepterat bli behandlad som en idiot. 09/03 Visst om du anser att en värld helt utan quests, ai och skills är crackat. Dessutom var det beta releasen, som inte körde med krypterad anslutning till servern. 09/03 Psykopatia Rekrytering AB 09/03 hoppas det här nu har lärt dom som försvarar EA helatiden att det finns en anledning till atttvi andra avskyr dom. jävligt nyfiken på vad som händer med SP delen den dagen då de lägger ner servrarna.. jag kan spela mitt sc2000 än om jag vill :s 09/03 EA säger nu att de kommer ge alla som registerat Simcity ett spel gratis på Origin 18:e mars. Bra att de ger någon form av kompensation i alla fall. http://www.ea.com/news/a-simcity-update-and-something-for-your-trouble 09/03 Att hyra in lite extra bandbredd eller serverkraft, just vid releasen när trycket är som högst, kostar nog inte så värst mycket för ett företag som EA. Dom verkar dock vara mer intresserade av att pumpa pengar i reklam och marknadsföring, se till att... 09/03 Nu har en senior producer från EA indirekt uttalat sig att det är spelarnas fel att det är serverproblem. Uppenbarligen är spelet så bra att de inte vill logga ut och skapar för hög serverbelastning. http://www.destructoid.com/ea-simcity-s-broken-becaus... 09/03 Sök runt lite så hittar du relevant och positiv info.... D3 tog väl en vecka har jag för mig?? 08/03 Vad klagar ni på? Det står ju klart och tydligt "Sim City - Limited Edition" :D 08/03 Det värsta är när man väl kommer in och får spela så förstår man hur mycket det tappat..... cred till FZ som gav det ett vettigt betyg. 08/03
Skicka en rättelse