Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues låter dig springa omkring själv, bygga hus och dräpa fula monster, med flerspelarinslag i form av besök från spelare du känner och spelare du vill känna.

Richard "Lord British" Garriott drog för sex dagar sedan igång en teasersajt där han ämnade visa upp sitt kommande projekt. Sex dagar senare, det vill säga idag, har #Shroud of the Avatar: Forsaken Virtues röjts. Det handlar om ett rollspel till pc, Mac och Linux som använder sig av Unity-motorn (vilket även Torment och #Wasteland 2 nyttjar). Liret pitchas med hjälp av en Kickstarter där miljardären tillika rymdfararen söker en miljon amerikanska dollar för att kunna iscensätta projektet. Argument uppges bland annat vara att Kickstarter-systemet ger en fantastisk chans att låta fansen vara med och påverka utvecklingen och knyta starka band till communityn.

Shroud of the Avatar är ett enspelarlir med flerspelardrag där du själv kan springa omkring och äventyra bäst du vill, men att människor du känner kan besöka din värld och titta på exempelvis ditt fina hus. Inspiration uppges vara inhämtat från Richars tidigare Ultima-spel, där det bland annat finns en "grundkarta" som är bestående samt äventyrskartor (dungeons) där du kan springa omkring och hitta saker. Beskåda filmpitchen för projektet nedan innan du beger dig till Kickstarter-sajten för att bilda dig en än vidare uppfattning.

http://www.kickstarter.com/projects/portalarium/shroud-of-the-avatar-forsaken-virtues-0/widget/video.html

Richard uppger att han kommit en bra bit på vägen, men med handen på hjärtat ser spelet relativt grötigt ut för tillfället. Projektet har än så länge samlat in en bit över 200 000 dollar.

Tack till MacNille, Ogrelin för detta #nyhetstips!
Såja, Pledgat 33 USD före 1 million dollar ^^ 18/03 Det är ju inget tvång att förköpa spelet genom KS. Man gör det av fri vilja för att man tycker det är ett intressant projekt. Sen att man kan få det till reducerat pris gentemot vad det troligen kommer kosta när det släpps är ju inget fel. Detta är inte... 17/03 Håller helt med dig Anhk! Det finns företag som skapat så otroligt trevliga spel utan att tigga pengar och med bra mycket svagare kapital än dessa grabbar. Speciellt om man slänger ut 30 miljoner dollar på en rymdresa! Så nej, jag köper absolut inte det... 16/03 Jag har stött min andel av kickstarter spel. Antagligen mer än många andra. Din sista mening tänker jag ignorera och istället svara på de första. Att du får tillgång till en beta är väl endå inget att skryta med att du betalt för? Visst får du spelet... 16/03 uh? Han har redan spenderat några miljoner i spelet. Sen så ger du ju inte bara han pengar. Du får ju spelet och tillgång till betan. Men kanske rika spelskapare ska ge bort spelen eftersom dom ändå har så mycket pengar? 15/03 Det är antagligen inte värt att sälja om du inte är i STORT behov av pengar, dessutom inte om du tycker dom är fina och själv är en samlare ;) rama in och hänga på väggen är det ända rätta! 12/03 Han måste väl ändå redan ha investerat stora summor av sitt eget kapital? Spelet verkar vara i relativt spelbart tillstånd redan nu, och det verkar som att de planerar på att utveckla spelet rätt längre framöver -- och en miljon dollar är väldigt lite... 10/03 OMFG vad det här såg ut att revolutionera marknaden! Lätt jag investerar ett par tusen på deras kickstarter, speciellt när snubben är miljardär och inte investerar några större summor av sitt eget kapital vilket i slutändan menas att han knapps tror på... 10/03 Han har rätt i att dagens spel erbjuder ingen utmaning. Bara klicka dig genom alla dialoger. Spelar spel på svåraste möjliga nivån idag och fortvarande är det för lätt. Ge spelarna nåt att bita i och våga ge konsekvenser. 10/03 Jäkla anamma! Klart att han vill ha pengar för sin produkt. Jag klandrar honom inte. 09/03
Skicka en rättelse