Ni som införskaffat senaste SimCity kommer den 18:e mars kunna få tillgång till en gratis pc-titel från EA:s spelportfölj.

#SimCity har haft en ordentligt turbulent start där de flesta inledningsvis hade stora problem att ta sig in i liret för att på så sätt kunna bygga sina drömstäder. #EA har nu officiellt gått ut med ett "We're sorry"-inlägg där de konstaterar att de räknande alldeles för dåligt på hur många spelare som skulle vilja bygga städer, och att du som skaffat spelet kommer få ett pc-spel från deras portfolio som plåster på såren den 18:e mars.

De medger att det låga antalet servrar och dylikt var dumt av dem, men att de på bara två dygn ökat serverkapaciteten med 120 procent, vilket leder till att problemen överlag ska ha minskat med 80 procent. Kortfattat ska spelet alltså vara spelbart för alla inom kort.

Huruvida du kan välja vilket pc-spel som helst, eller om det är utifrån ett visst antal titlar är oklart. Anser du att EA hanterar svårigheterna på ett bra sätt?

Tack till Ziraz, Fisse, Angust, totte1015 för detta #nyhetstips!
Undrar vad för spel som kommer att erbjudas? Jag chansar på Mass Effect 1 eller The Sims 2. Eventuellt credits till det kommande P2W C&C. Gratis seasonpass till SimCity hade ju varit guld för kunderna, vilken grej :) Men inte troligt såklart. 11/03 TotalBiscuit pratade om detta i sin senaste Content Patch och om det stämmer som han säger (är inte insatt i det här, TB däremot har en juridisk bakgrund) så är det i så fall frågan om att personen som skrev meddelandet hotar om något som står i det anv... 11/03 SimCity 4 från 2003 äger fortfarande! Och är fortfarande väldigt väldigt snyggt och funkar jättebra i 1080p upplösning. Har ingen som helst benägenhet alls att gå ut att köpa en ny och fördummad SimCity med always-online DRM och som lär bli helt nedlusa... 11/03 Ända tills EA går ut officielt med att det inte är deras policy att banna en kunds Origin-konto när de försöker få sina pengar tillbaka, vilket jag inte sett än så länge, så är det faktiskt vad hela EA tycker. Får väl se om det någonsin dyker upp något... 11/03 Döm inte hela företaget pågrund vad en person sa, det kan vara hans egna åsikt eller någon person. Knappast är det något som hela EA verkligen tycker. 11/03 Läste precis om den usla lanseringen på idg och en sak som var skrattretande var detta "Anledningen är att EAs servrar överbelastades omgående, och enligt spelets producent Kip Katsarelis berodde en del av problemet på spelare som inte slutade spela och... 10/03 Nu vet jag ju inte exakt vad fatboy menade med "behandla" i sitt inlägg men EA har ju knappast skött det här särskilt snyggt. De hotar ju bland annat med att stänga av kundens hela Origin-konto permanent, alla spel, om de propsar på att få pengarna till... 10/03 Har EA återställt de funktioner man tog bort för att fixa server problemen som tex "cheeta speed" och så? blir nog köp när allt är stabilt. lr när dom släppt offline läget som vi efterlyst :P 10/03 Vadå "behandla"? Det här är ju bara något som "hänt" ingenting EA VILL ska hända. Något gick snett, antingen för att de inte kunde ha alla spelare online på en gång eller något annat. Gamespot gav spelet 5.0 mest pågrund av att han knappt kunde spela... 10/03 du har helt rätt. i slutändan betyder bara en sak, och de är om spelet är roligt att spela eller ej. Samtidigt är det lite respektlöst mot sina kunder att behandla dem på detta sätt. Finns säkerligen många människor med tidsbrist och annat som satt av... 10/03
Skicka en rättelse