Paradox Interactive-chefen Fredrik konstaterar att datorer som spelplattform är långt ifrån död och vi går igenom de vansinnigt många releaserna i mars. Och Victor är emot massmord.

Sedan jag började skriva för FZ (då Fragzone) för över tio år sedan har datorer som spelplattform fått en dödsdom av fler analytiker än vad jag kan minnas. Ändå står den där stadigt och i år kommer den förmodligen att ta klivet i vardagsrummen på allvar. Fredrik Wester, chef för svenska #Paradox Interactive håller med om att liemannen borde skärpa sig och istället kontrar han med att ingen konsolkalkyl någonsin har gått ihop för honom.

Dessutom snackar vi om den vansinniga releasemånad vi befinner oss mitt i, det är nu det galna spelåret 2013 rivstartar. Victor rundar av genom att hata massmord. Måste vi verkligen skjuta så mycket i spel?

[video=13681]

Blivit en trevlig tradition det här att checka nya avsnittet av Frrrrraagzzzooneh (som Christer säger det xD) i början på varje vecka. Längtar till nästa avsnitt som verkar bli lite extra saftigt. 13/03 Och, synd att videospelaren inte vill funka nu med de senare versionerna av Android i smartphonen då flash player tagits bort. Har spontant försökt återställa flash player manuellt men inte lyckats. Om någon vet hur man löser detta säg gärna! Annars ser... 13/03 43 minuter ren kvalité! Skön humor som vanligt, väldigt bra genomgång av spelmånaden, mycket intressant och bildande intervju och raljeringen, Leijonhufvud satte klara, slipade, minutiösa, roliga uttryck på vad jag också känt med spel av viss genre i... 13/03 Paradox är säkert unika i att ha en chef med historia i ekonomi snarare än spel. Verkligen ett positivt tecken. 12/03 Måste få vara lite petig. Victor sa att Paradox vuxit fram ur Europa Universalis och Hearts of Iron, "turordningsbaserade historiska strategispel" och ingen sa emot. De är realtidsspel, långsam och pausbar men inte turordningsbaserade. I övrigt fantasti... 12/03 Ja gör det! Om inte på en måndagsrelease så kanske som ett sidospår. Som ett fan av deras strategispel tyckte jag att det var skitkul att lyssna på Fredrik. 12/03 Synd att man inte kan hoppa framåt. Kollade på en del igår och tänkte fortsätta men märkte nu att det inte gick att hoppa fram i tid (utöver det som buffrats). Gillar Paradox, de gör strategispel och är dedikerade till PC. Enda problemet är många buggig... 12/03 Hade nått? Vi intervjuade även Gordon van Dyke (även han på Paradox) och även om han hade massa intressant att berätta funkade det inte tillsammans med Westers snack. Kanske kommer vid ett annat tillfälle. 12/03 Vet int ja men kändes som att Fredrik Wester bara var ivägen och förstörde lite av mitt Eftermiddagsmys igår, känns som ni tog ett helt program med honom för ni inte hade nått själv kanske, men ralljeringen var helt rätt! mindre döda mer story till sing... 12/03 Tänk om CoD skulle ta en Jarhead vändning? 12/03
Skicka en rättelse