Nästa Guinness-bok kommer återigen innehålla World of Tanks på flest spelare på en mmo-server. Hela 190 541 spelare hanterades av en av spelets fem servrar.

Det går ordentligt bra för #Wargaming med flera miljoner spelare i #World of Tanks dagligen. Nu har det bekräftats att spelets servrar berikas med ett nytt rekord – flest simultana spelare på en mmo-server – där en av spelets fem servrar samtidigt huserade 190 541 spelare den 21 januari i år. Rekordet innehades även tidigare av World of Tanks, men då med blott 91 311 simultana lirare vilket uppmättes i januari 2011.

Wargaming har på senare tid breddat sina utvecklarförmågor ordentligt tack vare uppköp av studios som #Gas Powered Games (mer om det här) och #Day 1 Studios (mer om det här).

Det är fortfarande du och 29 spelare till i matcherna. Jag ser det inte som ett MMO. För övrigt så var det på Ryska servern som rekordet slogs. 13/03 Ang. MMO debatten så kan det vara deras Clan Wars del som gör att det kan kallas MMO. 13/03 Härligt att det går bra för WoT, spelade en del tidigare och då var spelet rätt mediokert men nu känns det både stabilare och mer balanserat. Föredrar forf. tier 2 / 3, inte så rörigt där :P 13/03 najs! Gillar wot mera nu med den nya motorn, snyggt och bra fysik! dock lite rörigare med så många tanks och "sämmre" tech-träd 12/03 Hehe, tack :) Jag är ju uppenbarligen inte den enda men tror en del argument försvinner i massiva vägar av text! :P 12/03 Ordet MMO är väldigt luddigt och har blivit för brett dom senaste åren. Tanks faller in i den luddiga kategorin då det egentligen är exakt likadant som dina ovan nämnda spel CoD/Battlefield. Båda spelen har Ranking system, Klan system, matchmaking(även... 12/03 Som sagt, MMO är det inte. Om jag skapar en tetris klon samt kallar det tetris MMO är det automatiskt ett MMO då med? Gnäller inte på fz utan mer på spelmedia i allmänhet då det är väldigt lite kritiskt tänkande i branshen och de köper i princip alltid... 12/03 Här är en som fattar poängen :) 12/03 Det är ju inte suffixet som är problemet i genren här. Det är prefixet MMO som betyder MASSIVE multiplayer online som folk inte tycker passar in på WoT då du inte kan se mer än typ 40-60 pers (?) samtidigt. Det är som en stor multiplayer match i BF3 och... 12/03 Skapa en ny genre alt. Tank Battle? När kom moba genren? 12/03
Skicka en rättelse