Tystnaden kring spelen från Lucasarts oroar och titlar verkar pausas.

För två veckor sedan kunde vi rapportera om att spelet #Star Wars 1313 verkar ha blivit pausat. Det hela sägs ha att göra med Disneys köp av #Lucasarts (och Lucasfilm) och att det inte riktigt är klart vad deras mål med spelutvecklingen är.

Idag har vi lite nyheter kring #Star Wars: First Assault, det sägs vara en online-shooter för upp till 16 spelare. Själva gameplayet ska vara en rätt avskalad upplevelse, där det ligger fokus på infanteri. Alltså inget nytt #Battlefront. Däremot säger en källa till Kotaku att detta ska vara ett test för företaget att se hur intresserade fansen är av ett nytt spel i #Battlefront-serien. Om #Star Wars: First Assault blir en framgång, hade alltså detta kunna leda till spelet många väntat på.

Men nu verkar framtiden osäker. Spelet sägs vara färdigt och att en beta var planerad för september förra året. Men moderföretaget stoppade alla utannonseringar och slutade anställa folk efter att affären med Disney blev klar. Detta betyder att utvecklarna jobbat på spelet utan att veta om det överhuvudtaget kommer släppas till kund och att företaget just nu tappar sina talanger.

Källan säger att det enda som skulle kunna hjälpa är om fansen skriker ut högt och klart att det inte vill ha "kassa" titlar från blandade utvecklare och att det vill att spelen ska tas på allvar.

Den senaste tidens rykten bådar inte gott för framtiden, men det är fortfarande bara rykten från andrahandskällor.

Händer oftare än du tror. Alltså att rykten kommer ur det blå. 14/03 Jo, men de är ju bättre att dom skiter i spelet än att göra ett dåligt spel för att se om folk är intresserade. Funkar ju inte. 13/03 Ska dom göra såna där CoD-kopior fast i Star Wars-anda kan dom lika väl lägga ner för min del. 13/03 Du ja. men tänk den stora demografen som älskar mega grafik 13/03 Jag skulle hellre ha det med den lite "uråldriga" grafiken än det här nya som kommer vara litet och verkar inte vara ett särskilt helhjärtat projekt. 13/03 Spelet skulle inte sälja då grafiken är för dålig. De skulle behöva uppgradera motorn, uppgradera texturer och slänga in fler polygons.. det är inte bara att pressa sista 4% och släppa. 13/03 Disney är väl ändå lite mer än tecknade filmer? Pirates otC är ju rätt framgångsrik. Marvel Cinematic Universe drar ju också in lite dollar och phaseII verkar bli riktigt härlig om man gillar genren. 13/03 Vore det inte enklare att köpa och utveckla klart det Battlefront som var klart till ca 96% (om jag minns rätt)? Om dom får tag i det borde det ju vara enklare på alla nivåer. 13/03 Håller med. Saknar också det handtecknade. Men det har ju visat sig att folk hellre betalar för datoranimerade filmer än handtecknat så det är inte så konstigt. För övrigt så var Trassel jävligt bra. 13/03 En tolkning kan vara att både Disney och Lucas tappade inspiration runt samma ålder? (Syftar alltså på grundarna Walter Elias Disney och George Lucas). Vad hade mediabranschen varit utan dessa två? 13/03
Skicka en rättelse