Många har frågat efter ett smidigt sätt att skapa egna servrar, nu är det på gång.

Carl Manneh, som är VD för #Minecraft-utvecklaren #Mojang har pratat med IT24 om deras planer för spelet. Han berättar att det varit en enorm efterfrågan från bland annat föräldrar på ett enkelt sätt att spela online. Det hela har gått så långt att föräldrar knackat på hos utvecklarna. Nu är väntan snart över.

Tjänsten heter Minecraft Realms och har funnits ett tag i en stängd alfaversion. Dock bara i USA och Storbrittanien.

– Målet är att lansera en betaversion som vi tar betalt för innan sommaren, antagligen i maj. Då kommer vi att släppa in alla som vill. Om det uppstår problem under betastadiet kommer vi att vara väldigt generösa med att antingen förlänga prenumerationstiden eller ge tillbaka pengarna, berättar Daniel Frisk på #Mojang för IT24.

PC - och Mobilversionerna kommer ha olika leverantörer av hostning. För PC är det Multiplay och för de mobila versionerna är det Amazon. Anledningen att de outsourcat är att det helt enkelt saknas kompetensen och folk för att lägga ner allt arbete. De planerar dock att utöka sina anställda så småningom.

Tjänsten kommer kosta en slant, något pris är inte bestämt, men någonstans runt tio till femton dollar per månad när det kommer till PC-versionen. Den mobila versionen är något billigare.

Minecraft Realms målgrupp är först och främst familjer med barn som vill spela med sina kompisar.

– Därför kommer vi kommer till en början bara erbjuda en väldigt enkel och säker tjänst. Spelarna avgör själv vem de bjuder in till sina spelvärldar, ingen annan kan komma in. Det gör förhoppningsvis tjänsten säker och trygg, berättar Carl Manneh.

Intäkterna kommer först och främst gå till underhåll, men att det kommer ge lite extra klirr i kassan för #Mojang är ingen kvalificerad gissning.

De har även pratat om att tillåta portaler som gör det att sammanlänka olika världar.

Tror detta är en enklare variant istället för att hyra eller behöva fippla runt. Och bara för det är 2013 nu så innebär det inte att var och annan människa i ett hem har ett hum om hur man ska göra. Så att kalla folk dator-inkompetenta är väldigt barnsl... 14/03 Whitelist? Eller är dessa familjerna så dator-inkompetenta att de inte kan följa en enkel guide på internet? :P jaja, kul för familjerna iaf, bara jag inte blir drabbad så =) 14/03 Men nu vill inte alla familjer skaffa hamachi 14/03 Dom kommer inte ta bort vanliga hostingen, det står inget ens om att dom kommer det. Detta är bara ett annat sätt för t.e.x familjer att få spela tillsammans utan att bry sig om andra okända personer. 14/03 Allting var skitbra tills jag läste att man skulle betala månadsvis för det. Bara dom inte tar bort vanlig hosting så skiter jag i vilket. Leave my money alone!!! 14/03 Finns ju Hamachi där man har 5 gratis slots sen kan man köpa till . Kör själv med detta. Sen kan man köpa 32slots för 29$ per år vilket blir typ 15kr per månad och hamachi står ju bara på i bakgrunden och startar automatiskt när man startar datorn. Edit... 14/03 Tror nog barnfamiljer föredrar officiella alternativ, men visst är det inga problem. 13/03 Detta funkar ju fint med 13/03 Annars kan man ju bara hyra en 6 slots server privat för cirka 5 dollar.. 13/03 Det här är verkligen skitsmidigt för barnfamiljer. Dessutom slipper morbröder som råkar veta vad en dator är engagera sig. 13/03
Skicka en rättelse