De första tio dagarna efter SimCity-releasen har präglats av problem. Hur påverkade det betygen?

Den här sammanställningen har dröjt. Anledningen är att det inte blott är spelarna som drabbats av serverproblemen hos #SimCity. Det har så klart i högsta grad gällt recensenterna också. Därför har inte alla kunnat recensera #Maxis-comebacken och därför har vi den här gången med några andra publikationer än de du är vana vid.

Och visst kan man konstatera att lanseringsbekymren färgat av sig på betygen. Till en början snittade SimCity på fina 90 på Metacritic. Nu ligger snittbetyget på betydligt blygsammare 67. FZ:s Erik Bergérus gav spelet en trea och menade att viljan att krama ur varenda krona hos konsumenterna skadade SimCity.

Och eftersom den här sammanställningen kommer så pass sent finns chansen att du hunnit bygga och söndra dina egna städer. Delta gärna i omröstningen undertill och sätt ditt eget betyg.


http://www.gametrailers.com/videos/mklgd2/annoyed-gamer-roads-before-bros "Don´t piss in my face and tell me it´s raining" 16/03 En som verkligen har tänkt till! (Y) 15/03 Kan inte fatta varför SC fick positiva betyg överhuvudtaget: det tillför inget nytt jämfört med de äldre spelen, de lägger till funktioner som spelmässigt inte spelar roll och det förstör singleplayer upplevelsen med DRM. SC förtjänar -1 av 10 poäng.... 15/03 Det är lugnt! Man behöver ingen beta, bara demon. Kolla bara hur bra det fungerar med spel som inte har en vettig beta som Diablo 3 och Sim City, de fungerar perfekt vid launch. Inga fel alls, absolut inga fel i spelet som man lätt skulle kunnat upptäck... 15/03 Det verkar iaf som de försöker lösa problemet med att sims alltid försöker ta den kortaste vägen mellan punkt A och punkt B. Även att ambulanser skall kunna utnyttja fria filer för att kunna ta sig fram fortare. Jag HOPPAS att de får ordning på detta... 15/03 Varför inte spelets otroliga dåliga AI? Trafiken tar alltid kortaste vägen, inte "snabbaste". Invånarna har olika arbeten varje dag, invånaren som kommer först till närmsta arbetsplats får jobbet. När invånarna har arbetat klart så är det samma princip... 15/03 Varit i kontakt med EA-support vid kanske 5-6 tillfällen, t.ex har det varit riktigt jobbiga buggar kopplat till konto, eller en simpel sak som att extra material buggat och lite annat skumt och de har agerat proffisionellt och alltid löst problemet på... 14/03 uninstall origin uninstall sim-city UBISOFT och EA har nu delad plats! Kanske köper något spel i framtiden från dem men då ska det vara något speciellt alternativt att dom skärper till sig... Kanske Sim City blir något riktigt bra med ett gäng patchar,... 14/03 Kul hur folk här häver ur sig skit och försvarar spelet när de knappt verkar ha spelat det. Folk skriver ju listor på fel och brister här. Sen kan man ju undra vilka trattarna är som gett spelet 5/5 här i omröstningen?! 14/03 Har läst alla kommentarer här och på andra forum och det är ju riktigt tragiskt alltsammans. Känns ju mer o mer som att man som Wartex citerar här ovan, att man har begått bedrägeri mot sina kunder. Allt stämmer ju liksom in. Den korta betan, de påhitta... 14/03
Skicka en rättelse