Flame and Frost (varning för snyggt namn) är en satsning från #Arenanet som innebär att spelarna i #Guild Wars 2 får ta del av ett dynamiskt händelseförlopp som sker genom ett antal olika etapper. Det hela började i januari och nu är det snart dags för del tre av fyra, The Razing. Den 26:e mars smäller det – nedan är några av de grejer vi kan förvänta oss.

World vs World-förbättringar – Ett purfärskt system för progression som innefattar nya achievements, samt erfarenhetspoäng och ranker som bara går att samla i de storslagna pvp-striderna. Med hjälp av dessa kan man köpa titlar och förmågor som är exklusiva för world vs world. Det utlovas också tekniska förbättringar som gör det bespottade fenomenet culling, som gör vissa spelare osynliga när det är mycket som händer på skärmen, till ett minne blott.

Guild Bounty Hunting – Tre nya mål att jaga för de som gillar pengar och en rejäl utmaning. Samla ihop gillet och hoppas på det bästa, eller anta träningsuppdrag om ni vill vara bättre förberedda inför uppgiften.

Leaderboards – Redo att spänna e-musklerna? Grundstommen i hela tv-spelkulturen – det oändliga skrytandet – kommer till Tyria. Wvw-, pvp-rank och achievement-poäng är det som kommer listas till en början. #Arenanet varnar dock för att den här funktionen kan vara instabil till en början, och de räknar med att det inte finns någon synlig data för spelarna under den första veckan.

Living Story-hjälp – Som nybörjare kan det kanske vara svårt att veta hur man kan hoppa in och bidra i den pågående händelseutvecklingen kring The Razing. Därför introduceras nu npc:er som pekar vilsna själar i rätt riktning och berättar om bakgrundshistorien.

Och så kommer fler uppdrag som driver handlingen framåt.

Tack till v1ctory för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse