Det verkar som att Sony har gått och kärat ner sig i indiescenen. Alldeles nyss rapporterade vi till exempel att Spelunky kommer till Playstation 3 och Vita i sommar. Det kan vara toppen av isberget – ska man tro #Sony blir Playstation 4 en riktig indiemaskin. Gamasutra har snackat med Adam Boyes från #Sony, som förklarar att de vill göra det enklare för indieutvecklare att skapa spel till Playstation 4. De tänker slopa mycket av den verifieringsprocess som utvecklarna tvingas bråka med idag. Det hela verkar smitta av sig på Playstation Vita:

– Om vi har en utvecklare som arbetar med en produkt till Vita, och vi gillar teamet, så kan vi skicka ett utvecklingskit till dem som de får låna gratis. Eller så kan vi slopa avgifter för att patcha lanserade spel, om utvecklaren i fråga behöver den typen av stöd från oss.

Det är en lång intervju och du kan läsa hela här.

Jag tror att Mojang sa att det är möjligt när det exklusivitetsavtalet med MS löper ut. 27/03 Har Minecraft kommit till ps3 än, om inte, varför ? Den sålde ju multum på xbla och borde ju fungera bra på ps3 också. 27/03 Känns som du tog åt dig där? Hur som haver så självklart, båda företagen har konsoler med indiespel. Men med denna utveckling kan faktiskt utvecklarna även våga satsa lite då flera dyra avgifter försvinner. Förhoppningsvis blir resultatet flera bra spel... 27/03 Detta kan bli spännande! 27/03 Känns som detta året är Sonys stora comeback :) https://www.youtube.com/embed/9Pp7nDmb5K4 26/03 Detta är vad som får en konsol att hamna på top! Ta hand om utvecklarna och kunderna, visa att det faktiskt är gjort för oss och det är då folk gärna öppnar plånboken. :) Vad jag är lite fundersam över är 'om vi gillar utvecklaren'. ...och vad behöver... 26/03 Man får väl se hur länge Sony finns kvar med dom stora förluster dom gör i dom flesta av Sony's olika avdelningar. 26/03 Nog för att det är rykten, men det är rykten som stämmer bra in på Microsofts affärsmodell. Och det har cirkulerat en hel del rykten som ska ha pålitliga källor. T.ex. att Kinect kommer att behöva vara inkopplad för att konsolen ska fungera, och Kinect... 26/03 VI har ju inte hört någonting än om nästa Xbox. Inte direkt ifrån Microsoft iaf. Det är den enda källan jag litar på. Lösa rykten som svävar runt på internet ger jag inte mycket för. 26/03 http://www.ign.com/articles/2013/02/06/why-microsoft-got-into-the-console-business "Microsoft only entered the console market because Sony refused to work with them, according to a former Microsoft exec." Återigen pratar jag om mig själv, jag är inte... 26/03
Skicka en rättelse