Enligt Famitsu kommer HD-versionerna av Final Fantasy X och uppföljaren X-2 bli vackrare till PS Vita än PS3.

Utvecklingen av #Final Fantasy X/X-2 HD Remaster går framåt. Enligt en artikel i japanska Famitsu (via Gematsu) är utvecklingen till 70 procent färdig. De förrenderade mellansekvenserna kommer uppdateras till HD och både karaktärer och fiender har fått texturuppgraderingar.

Samlingen ska släppas senare i år till Playstation 3. De kommer dessutom att lanseras var för sig till PS Vita, detta eftersom PS Vita-kortet inte har utrymme nog att rymma båda spelen. Men tack vare Oled-skärmen påstås de två rollspelsklassikerna, enligt artikeln, bli vackrast till det bärbara formatet.

Det var som fan! Jag har inte läst på nånting, jag bara antog att det var lösningen dom skulle välja. Synd docck att du måste köpa två exemplar om du vill kunna spela på båda enheterna, hade ju varit jävligt smidigt med någon form av cloud-save så man... 28/03 Med tanken på att en PS4 har blu-ray så kan den självklart läsa PS3 blu-ray skivor, det sagt, konsolen innehåller en helt annan arkitektur så spelen kommer inte funka, problemet är inte skivorna. Du kommer fortfarande kunna se dina spel på PS4's PSN då... 28/03 Skit! gillar idén med PSN då man kommer få med sig de spel som man har där till en ev. PS4 För bakåtkompatibel lär den väl inte vara i fysisk form. Hmm läser lite nu och det ser ut som inte PSN kommer vara bakåtkompatibel heller!! fuuuck 28/03 PS3-spelet släpps på skiva så det är inte kopplat till ditt PSN (som tur är) 28/03 Du måste köpa det separat de har inte annonserat någon cross version tyvärr. --- Sedan för er med minnes korts problem. Funkar ypperligt att enbart ha ett 8 eller 16GB kort, för detta klarar du att ha 4-20 spel utan problem på din Vita. Tanka sedan ner... 27/03 Det kommer ju vara kopplat till ditt PSN-konto så det borde bara vara att ladda ner till PSV 27/03 om man nu kommer köpa det till PS3.. kommer man kunna plocka ut dem till VITA sedan? eller måste man köpa det igen då? 27/03 Köpte mig en PSPGo för att köra lite gamla PS1 Final Fantasy 7,8 och 9 .. har mest spelat 9an ännu och tycker det laggar rätt mycket i striderna. Blev väldigt besviken på det :-) 27/03 Kan tipsa alla som vill ha minneskort att importera från Japan istället, bor för tillfället i Tokyo och har sett det att 32gb korten kostar endast runt 400kr här så borde gå att få ngn bra deal på nätet skulle jag tro ;) 27/03 Som jag förstått det så går de ju inte jättemycket + på själva maskinerna så det höga priset på korten är nog det som håller Vita flytande i Sonys ögon. Synd bara att inte utvecklarna verkar se Vita över huvud taget, det är en fantastisk maskin med myck... 27/03
Skicka en rättelse