Nästa generations Xbox kommer bygga på idéer från storvisionären Peter Molyneux: "Världen är redo att ta till sig mina idéer. På E3 kommer allt att avslöjas."

Peter Molyneux är ny creative director på #Microsoft och han kommer i första hand fokusera på nästa generations Xbox.

– Jag ser det som både min livsgärning och min svanesång, berättar Molyneux som redan spenderat flera månader tillsammans med Microsoft och numera enbart figurerar som rådgivare för #22 Cans och #Project Godus.

Don Mattrick, chef för Microsofts interaktiva underhållning, är mycket nöjd över drömvärvningen:

– Med Peters kompromisslösa engagemang och stora passion för Kinect i synnerhet kommer nästa generations Xbox bli världsledande, berättar han i pressmeddelandet.

Valet av kreativ kraft lär väcka en del frågeställningar, då Molyneux under åren lovat mycket men kanske inte alltid levt upp till löftena.

– Jag vet att jag kan framstå som en excentrisk man, men det är för att jag älskar det jag gör. Jag älskar spel och vill avsluta karriären med något som för alltid förändrar synen på spel. Jag tror världen till sist är redo att ta till sig mina idéer.

"Se fram emot E3, ni kommer älska varenda sekund"

Han kan ännu inte gå in på detaljer, men gör ingen hemlighet av att Kinect är en stor del av framtidsplanerna för Xbox.

– Ända sedan #Milo & Kate har jag varit ett stort fan av Kinect. Och nu vet jag att 24 miljoner andra spelare håller med mig. Vad skulle hända om ditt vardagsrum blev din kontroll? Vad skulle hända om alla kunde spela, även din mormor och farmor? Det finns oändlig potential och vi har bara skrapat på ytan. Det kommer bli fantastiskt.

Avslutningsvis ber han oss att se fram emot E3:

– Jag vet att jag kanske framstår som luddig och vag, men jag ber om ert tålamod. Sådant här tar tid. På E3 i juni kommer allt att avslöjas. Ni kommer älska varje sekund.

OM detta nu inte är ett aprilskämt så kan vi förvänta oss stora ord och lite verkstad :-) 02/04 trodde han precis stack från microsoft. hehe, om det inte är ett aprilskämt, och Mr Mytt himself faktiskt är ny kreativ chef, så blir det fram med popcornen. 01/04 Ah okej, bara hört om indietitlar. Men tycker microsoft skulle gjort något sådant istället. För anser dom bara som giriga skitstövlar just nu 01/04 Bara jag som inte tycker såna här aprilskämt är så roliga när det faktiskt är något som skulle kunna hända? Om man någonsin har läst några intervjuer med Molyneux förut, så skulle denna artikel kunna vara till 100% sann. 01/04 härliga dag. :) fixed. 01/04 Jag kan upplysa om att man inte bara får indiespel via PS Plus. Faktiskt så är det fler "riktiga titlar" än det är indiespel. I vilket fall. Det är lätt den bästa betaltjänsten som någonsin existerat i spelindustrin. 01/04 April april! Det första jag tänkte på när jag öppnade fz.se idag var för att kolla aprilskämt :P 01/04 Haha, well played FZ! Jag hann tänka "Men... Men... Project Godus... Kickstarter... Alla kommer bli jättearga..." 01/04 Gaikai kan mycket väl bli en väldigt stark konkurrent till Microsofts Live tjänst och inte ens Microsoft kan göra ett 100% säkert system som inte går att knäcka. Sonys PSN+ tjänst känns betydligt mer lockande än att behöva betala för att spela spel på... 01/04 April april.... till alla som gnäller över att betala för live tjänsten - släpp det! Det kostar pengar att hålla en sådan tjänst uppe (och säker - heres looking at you Sony). det finns två,möjligheter , 1 betala för tjänsten när zu använder den (som ida... 01/04
Skicka en rättelse