Moba möter RTS när det storskaliga kriget blir gratis.

När vi tidigare under dagen rapporterade om att #Creative Assembly skulle presentera ett helt nytt spel i afton var det såklart många som började spekulerade. Något med Warhammer-licensen de köpte från THQ eller framtidsmiljö stod på mångas önskelistor men istället blev det gratisspelet #Total War: Arena

Fokus ligger på multiplayer med matcher upp till tjugo spelare, tio på varje lag, som styr tre enheter vardera. Eftersom du har färre grupper att styra experimenterar de med olika sorters kontrollösningar, såsom direkt sikte och aktiv eldgivning, vilket också gör det mer likt Moba och den traditionella rts-genren. Vi får direkt #World in Conflict-vibbar, även om de banorna ofta var ganska små till antalet.

– Vi vill att Arena ska vara lika akivt och skill-baserat som tidigare Total War-spel, sa James Russel till sajten Polygon som var på plats under avtäckandet på GDC. De menade också att spelet inte kommer att vara låst till en särskild tidsperiod utan kommer att kunna erbjuda flera olika scenarion.

Skicka en rättelse