År efter år dödförklaras pc-marknaden för spel. Ändå är den kvar, och trots att det går åt skogen för de flesta mmo-spel med månadsavgifter går det riktigt bra för branschen i helhet.

Det är The PC Gaming Alliance, en organisation där bland annat AMD och Intel hänger, som visar svaret från två rapporter som menar att pc-marknaden för spel har vuxit till 20 miljarder dollar under år 2012 – en ökning på 8% jämfört med 2011. #Diablo 3, #Guild Wars 2 och #Minecraft sägs vara de stora dragåsnorna. En annan faktor är den kinesiska marknaden som är på kraftig framfart samtidigt som den inte har någon konkurrens av konsoler.

Pc-marknaden väntas fortsätta öka och Ted Pollak, en av analytikerna bakom undersökningarna, menar att utbildning är viktigt för att locka till sig fler spelare. Han menar att de flesta datorerna på marknaden är kapabla att köra spel utan att de nödvändigtvis marknadsförs som speldatorer, vilket många potentiella spelare kanske inte förstår.

Läs hela artikeln här

Tack till anon18948 för detta #nyhetstips!
Klart det finns för och nackdelar med båda systemen själv orka jag inte dra en 15meters hdmi kabel från min jobb/gaming pc till vardagsrummet där jag har min dedikerade spel/film TV Jag gillar konsol, spelen är väl optimerade man behöver inte ha ångest... 01/04 Är det bara jag som helt missat dessa sk "dösförklaringar"? Om man ska vara helt ärlig så låter det mest som ett rykte spridet av stjärtvärkande konsol-fanboys när de år efter år tvingas inse att deras konsol inte kan mäta sig med en hyfsad PC. :p Att... 31/03 Det är ju tusental som tycker de är bra. Visserligen inga av mina val då jag föredrar FPS eller strategi mm. Och de säljer i mängder för att många tycker de är bra. Sedan vad som är dåligt går ju alltid att diskutera. Alla har ju inte samma smak vad det... 31/03 Den vanligaste lögnen som upprepas är att spel skulle fungera bättre på konsol än på PC. Nej, det stämmer inte. Några exempel: 1. Failure rate för Xbox 360 (RROD) eller motsvarande för PS3 jämfört med PC? Mycket vanligare att en konsol fallerar, och det... 30/03 Så du menar att Diablo 3, Minecraft och Guild Wars 2 är bra spel...? 30/03 Ja PC:n kommer nog ALLTID vara den plattform med flest problem. Idag är användarvänlighet mycket viktigare än förr. Då var det inga problem att sitta o knåpa med mer invecklade problem. 30/03 Håller med er på många punkter. Får väll ge mig på andra. Men jag har DRM problem med vissa spel. En del spel har de släppt på aktiveringen när jag klagat. Game For Windows Live är en riktig surpelle men har löst aktiveringsproblemen, förutom med FUEL,... 30/03 Gaming är väll lek. Tycker man inte det och skjuter avatarer hej vilt är man illa ute. 30/03 imo så är konsoler bättre för casual gaming 30/03 Varför 3rd person på konsol? Du vet att det bara är att koppla in en handkontroll i USB-jacket så fungerar det direkt? Det ända som är smidigare på konsol är om man vill sitta med kompisar i soffan och spela något split-screen eller typ fifa/nhl. Även... 30/03
Skicka en rättelse