#Epic games visade upp och talade om sin Unreal Engine 4 under årets GDC. Enligt Epic är en stor fördel med motorn att den kan skala upp och ned – från pc-datorer och Playstation 4 hela vägen ned till mobiltelefoner och webbläsare. Samtidigt har de hållit tyst om Wii U-kompabilitet och bara yttrat det smått kryptiska "om utvecklare vill porta UE4-spel till Wii U så kan de göra det". Detta tyckte Kotaku-skribenten Kirk Hamilton var konstigt, så han frågade Mark Rein, medgrundare av Epic, rakt ut om Unreal Engine 4 fungerar på Wii U.

– Hahaha nej, svarade Rein varpå rummet brast ut i skratt. Sen förklarade han att Unreal Engine 3 är ett fantastiskt val för utvecklare som vill göra spel till Wii U, och att Unreal Engine 4, åtminstone på konsolfronten, är reserverad för nästa generation.

Vi har tidigare rapporterat att Battlefield 4 inte kommer till Wii U. Är dessa bakslag någonting #Nintendo kan skaka av sig, eller börjar de få allvarliga problem?

För ett Xbox kostar inget extra? Månadsavgift på online och om du ska räkna alla tillbehör kan du ju ta med kinect och Playstation move som precis som nintendos tillbehör är helt upp till dig om du vill ha. Jag tycker nintendo är smarta att de lägger... 01/04 Nintendo är riktiga svin när det kommer till deras konsoler. De är dyra samt släpper en massa måste-ha tillbehör för dyra pengar. Ni som äger en Wii, hur mycket har den kpnsolen kostat er, efter ni räknat ihop alla extra kontroller och tillbehör!? 01/04 Ja vad ska man säga. Nintendo vill vara billiga och gör därför konsoler som är skitprestanda jämfört med de andra. Wii U's prestanda är redan gammal trots att den inte funnits ute så länge än. Det enda som möjligen räddar nintendo är att de är just bill... 31/03 Verkar ju onödigt att skratta. Svara på frågan bara. Men annars känns Wii U faktiskt som en olycklig konsol. Jag förvånats iofs inte om folk som köpte Wii köper Wii U för det är ju sånt dom gör antar jag. Den som lever får se. 31/03 Vänta bara tills PS 4 börjar kuka ur pga värmeproblem, då kommer jag att garva! 31/03 Det nya Zelda ser lovande ut - helt utan UE4, tänka sig. Men ända skälet för mig att äga en Nintendo konsol, är för de spel som Nintendo har. Mario, Metroid, Zelda...odödliga klassiker. Vad har Xbox och Playstation som är unikt? Spyro the dragon? 31/03 Ja, f'ör ingen som köpt en Wii U skulle acceptera ett spel som är nedbantat så mycket för att överhuvudtaget rulla på deras dyra konsoll. För dyr är den i förhållande till prestanda och kapacitet. Åt helvete för dyr. Om du hade betalat över 3000 spänn... 31/03 Det, kombinerat med PS4ans hårdvaruval kommer nästan garanterat innebära att det är lättare att göra väldigt bra PC portningar. Då kanske FZs användarbas blir lite mindre gapiga, och det är en bra sak :) 31/03 Det är möjligt, men Epic, speciellt Mark Rein kan vara spydig mot sånt som han inte gillar. Jag har en WiiU, jag är jättenöjd, men jag medger så fort ps4/720 kommer ut så lär jag sluta spela på den. Och det Mark Rein säger är iförsig sant, men det är... 31/03 Det har inget med att Epic hatar Nintendo utan att de ser inte Wii U some en bra finansiell satsning. Tredjeparts spel säljer helt enkelt inte hos Nintendos konsoler(med några få undantag) utan det är mest Nintendos egna spel som säljer bra. 30/03
Skicka en rättelse