– Playstation 3 och Xbox 360 är knappt kraftfullare än dagens mobiltelefoner. Nästa generations mobilchip kommer prestera bättre än konsolerna, säger Tony Tamasi (Nvidia).

På den grafiska fronten har PS3 och Xbox 360 chip som är kapabla till 200GFLOPS. Som jämförelse har Nvidias värstingkort Geforce Titan 4500GFLOPS, och Playstation 4 kommer landa på 1800GFLOPS. Nvidias nuvarande mobilchip Tegra 4 kör med 80GLOPS.

Många flops blir det, och det stundande konsolgenerationsskiftet är ack så välkommet.

Ja och det är ju så himla aktuellt att byta ut sin 360 eller PS3 för att spela på mobiltelefon istället... Tycker vi lägger denna artikel i runda arkivet under "Teknikfixering bortom sunt förnuft". 02/04 Tja..Xbox 360 släpptes 2005, så nu är mobiltelefonerna bara ca 8 år efter alltså. 02/04 haha lycka till mobiler kommer ta skitlång tid innan dom når ikapp. varför? jo fläktningen mobilerna blir för varma dom har inte löst kylningen och dom vill inte göra mobilerna större heller så ska bli intressant och se :) 02/04 Samsung släpper ju en handkontroll till Galaxy S IV så du är helt rätt ute. Om det görs rätt kan de nog revolutionera branschen och få igång spelandet ordentligt. 02/04 Detta. Så fort det försöker göras ett snyggt och "seriöst" spel till mobiler och surfplattor så slutar det med handikappade touchkontroller eller en virtuell gamepad på skärmen och vips så har man redan förlorat all poäng med att över huvud taget göra... 02/04 Problemet för dem med batterierna är att det finns en hårdvarugräns för hur många ampere som du kan lagra. De kan i dagsläget inte göra dem mycket mindre än de är utan att slå av på batteritiden. Kolla hur de konstruerar dem så blir det lite klarare. 02/04 Hörsägen skall man inte föra vidare. 02/04 Nej, inte idag kanske. Men nästa generation kommer att ha utgång för TV, sanna mina ord. Mobiltelefonerna har fördel av att de skiter fullständigt i den pajkastning som MS och Sony håller på med med sina konsoller. I alla fall hårdvarumässigt. Och detta... 02/04 LOL! 02/04 Nämn 10 spel till mobiltelefoner som är snygga, flyter bra och har ett underhållsvärde. UE3 teknikdemot är snyggt men för begränsad och har för ostabil framerate för att praktiskt kunna användas till annat qte spel eller liknande. Jag får lite under 50... 02/04
Skicka en rättelse