I ett inlägg på spelets officiella forum har #Epics Mark Rein slagit fast att spelet inte kommer använda sig av Microsofts tjänst Games for Windows LIVE vilket tillintetgör möjligheten för spel mellan Xbox 360 och PC. Han lämnar däremot dörren öppen för spel mellan Playstation 3 och PC och bekräftar att du kommer kunna starta dedikerade Playstation 3-servrar med en PC.

UT3 does not use Games for Windows LIVE. We have not decided about cross platform play between PC and PS3. We're not 100% sure that users want that feature but if we get time we'll play around with it and see how it works. In the mean time we plan to be able to serve the PS3 from PC servers so that should help us gets lots of great servers going.

Knapert. De olika platformarna använder helt olika typer av browsers osv , dessutom e klanspel på console inte mkt och ha samma med dedikerade servers osv osv.. En annan anledning till att absoult inte ha cross-platform är att pc gubbarna skulle totalt... 23/07 mitt smile sträcker sig ifrån ena örat till det andra. sånna härna nyheter gör en glad :) 22/07 Jo om du inte såg det så har jag redan fått den informationen av Kyraal och behöver inte ha den igen. 22/07 "Games for Windows" loggan är busenkelt att få och behöver inte vara Vista Exklusivt eller Windows Exklusivt för den delen. Bara att spelet ska vara lätt att installera och stöda Games Explorer osv. Tycker det är bra att Epic ratar GFW Live det behöver... 22/07 Man ska väll ändå inte kunna spela med mus+tangentbord på xb360 men däremot på PS3 så ps3 och pc-spelare skulle sopa mattan med alla xb360 spelare och då skulle spelet få dåligt ryckte på xb360 plattformen och sälja dåligt. så jag tycker att det är bra... 22/07 Skulle inte UT3 komma till Mac med? Inte konstigt att de struntar i games for windows live grejjen. Edit: Det var ju också snack om att man var tvungen att endast stöda Vista för att kunna få "Games for Windows" loggan. Vilken gör det ännu mer förvirran... 22/07 en sjärna i kanten till Epic. Dom har förståt att Games for Windows Live enbart ger microsoft mera kontrol än vad dom förtjänar. Yterligare ett företag som totalt ratar Live är Blizzard som inte kommer att lägga in live stöd i Starcraft II 22/07 Det var snack förut om att games for windows bland annat innebar DX10, vilket i sin tur är vista-exklusivt. Med detta i åtanke så är det ganska förståeligt att det blir en viss förvirring. Bäst vore kanske om de kunde ha bägge systemen i spelet så kunde... 22/07 Vem fan har sagt att du måste köpa Vista? Bara för att det finns Live-stöd betyder inte de att spelet är Vista-exklusivt, ja mena om det vore så, hur kommer det sig då att Gears of War, Kane & Lynch, Juiced 2 och Viva Pinata kommer fungera på Xp? Live... 22/07 Förresten, en källa (http://ve3d.ign.com/articles/804/804420p1.html). Finns fler om man Googlar lite. 22/07
Skicka en rättelse