Epic Games Mark Rein säger sig kunna göra "galna, absurda" saker med Playstation 4 och att konsolen kan liknas vid världens bästa speldator.

Mark Rein, vice president på #Epic Games, skräder inte med orden när han berömmer nyligen avslöjade Playstation 4. Faktum är att han liknar den vid den perfekta speldatorn.

Han tycker att #Sony är smarta som valt att införliva en pc-liknande arkitektur och att minnesbegränsningarna i 32-bits-versioner av Windows kan göra att Playstation 4 presterar bättre rent tekniskt än de flesta pc-datorer.

– Jag tycker det är klyftigt för Sonys vidkommande att bygga den här sortens förbättrade pc-arkitektur, säger han.

[video=13898]Förlängd GDC-version av Epics Unreal Engine 4-demonstration till Playstation 4.

Rein lyfter också fram att PS3-uppföljaren har sexton gånger större minneskapacitet än föregångaren.

– Det är inte betydelselöst. Att veta att varje konsol har den kapaciteten... vi kan göra galna, absurda saker med det här! Det är som att ge dig världens bästa gaming-pc.

Rein tycker att nextgen inte bara handlar om råstyrka i hårdvaran. Han menar att möjligheter som att spela titlarna samtidigt som du laddar ner dem och kunna göra uppdateringar i bakgrunden är smidiga lösningar som kommer göra det lika lätt att skaffa PS4-spel som det är att ladda ner titlar till Ipad.

– De skapar den perfekta speldatorn, säger Rein och tillägger att #Microsoft kommer göra något liknande med sin Xbox 360-uppföljare.

Skicka en rättelse