Stödet för esport i Battlefield 3 kritiserades men Dice säger att esport är ett av områdena som diskuteras i Battlefield 4.

När #Battlefield 4 avtäcktes med pompa och ståt blev det en repris från lanseringen av Battefield 3, inte knyst nämndes om multiplayer utan all fokus låg på kampanjen. Och trots att #Battlefield 3 hyllades brett var det ändå många som blev besvikna, särskilt på esportsmöjligheterna.

När Dice-chefen KM Troedsson blev intervjuad av en Youtube-medlem hävdade han dock att det är ett område de är "väldigt intresserade av" men att han inte kan avslöja något än. Han vill dock poängtera att esportstöd inte är så enkelt att implementera som många tro.

– Några vill tro att så länge du gör "x, y och z" so är allt klart - det är faktiskt mycket större än så. Några vill också tro att detta är ett nytt fenomen, men det är inte sant heller. För de som har varit inblandade i scenen har det funnits länge. Det är bara nyligen det har fått större uppmärksamhet i mainstream-media.

Vår intervju med Lars Gustavsson i Fragzone

Ok :) Ja vi får se hur det blir, hoppas verkligen de trycker dit spectator mode och battlerecorder i alla fall... 08/04 Är inte fast i 1.6 tänkande slutade också spelade det senare för jag tröttnade på samma skit faktist. och där kördes samma vapen samma taktiker som man själv kom på bla kördes hela tiden för inga nya banor. Jag vill gärna ha det lite bf grafik som jag... 05/04 Jag förstår en del av vad du menar jag har spelat mycket CS 1.6, jag gillade inte CS:source och andra FPS spel först för att det blev "för fin" grafik, man hade inte alls samma koll på fiender (i CS1.6 kunde man se en svart pixel och reagera :)) Men jag... 05/04 Är inte emot hade gärna sett det som esport men Dice måste göra kartor specifikt för 4v4/5v5 spel fixa spectator vapen måste vara balanserade ta bort granat kastare(granater kan tillåtas) och kanske c4 för att förstöra öppna nya vägar på kartorna till... 04/04 [quote=CliQue-SinneD] Vad är det du ej fattar? erat 4v4 är obalanserat kartorna är halvdana inte genomtänkta för "competetive play" utan gjorda för 10 plus spelare med fordon. jag säger inte bf INTE kan bli esport 5v5 som jack sa (kolla videon) men espo... 04/04 Jag håller med dig 100% är cs quake trist vill själv ha ett nytt lagspels fps, problemet är vi behöver ett nytt game mode som tilltalar, balans i vapnen nytänk i mechaniks vi kan inte ha granatkastare som 1shottar om du träffar liltån, för i grund och... 04/04 [quote=FuzioN] Wow, du är så jävla trångsynt så jag blir tårögd. Är du helt bakom flötet också? Varför tror du inte det går att se "ineye" när man spelar Battlefield? För det FINNS INTE! Vad tror du man efterfrågar i form av Esportstöd? BATTLERECORDER... 03/04 Haha jag har 800+ timmar i BF3 så ja, jag har spelat spelet :) Möter du någon som har lite skills så kan du inte bara hålla inne avtryckaren för då dör du först. Det är klart att i närstrid behöver du inte kompensera nåt vidare för rekylen, men så är... 03/04 Med tanke på hur dåliga kodare de är i dice lär det aldrig ske med bf serien ever. 03/04 De flesta jag känner köper inte BF spel för att spela e-sport. Det är ju så att BF vanligtvis är gjort för tex 16,32- 64 MP spelare och då knappast lämpligt för e-sport. Du pratar utifrån en som gillar e-sport men det är väldigt många som inte gillar... 03/04
Skicka en rättelse