Mark Jacobs vill göra ett storskaligt onlinerollspel, och han behöver din hjälp.

Speldesignern Mark Jacobs och hans #City State Entertainment kickstartar ett mmorpg som går under arbetsnamnet #Camelot Unchained. En del av er hajar nog till när ni hör namnen "Jacobs" och "Camelot" i en och samma mening. Och mycket riktigt; Jacobs har tidigare arbetat med mmo-klassikern #Dark Age of Camelot. Han har också varit djupt involverad i #Warhammer Online och mängder med andra titlar under de senaste 30 åren.

Pc-spelet Camelot Unchained kommer utspela sig i en "postapokalyptisk men bekant värld" och fokusera på realm versus realm.

– Tre riken strider mot varandra; vikingarna, Tuatha Dé Danann och Arthurians. Det är spel där du inte bara hjälper till att bygga världen, förändra världen och utforska världen utan där det viktigaste är att ni kämpar mot varandra, säger Jacobs som menar att onlinerollspelets strider bygger på en sten, sax, påse-princip.

Releasen är satt till 2015 och en viss prenumerationskostnad ska förekomma – men då måste först spelet bli finansierat. I skrivande stund har man redan samlat ihop 600 000 dollar (3,9 miljoner kronor) av begärda 2 miljoner dollar (närmare 13 miljoner kronor). Och med hela 29 dagar kvar av kampanjen ser läget rätt ljust ut.

Läs och se mycket mer på Kickstarter.

http://www.kickstarter.com/projects/13861848/camelot-unchained/widget/video.html

Tack till molg, Skallagrim, Ogrelin för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse