Det är inte bara Solid Snake som får ny röst – också Thief-Garret drabbas.

Det är inte bara Solid Snake som tappar sin ikoniska röst. Mannen bakom Thief-seriens Garrett, Stephen Russel, byts även han ut i nästa del.

– Vi övervägde Stephen. Faktum är att vi tog in honom för preliminär röstinspelning, säger Steven Gallagher, narrative director.

Jean-Christophe Verbert, audio director, tillägger:

– Ja, det var väldigt tidigt under utvecklingen som han involverades, innan vi beslutade att spela in rösterna och rörelserna samtidigt med hjälp av full performance capture-teknik.

Verbert understrycker att upplevelsen blir betydligt mer trovärdig om rörelser och ansiktsuttryck fångas samtidigt som skådisarna spelat mot varandra. Detta beslut innebar också att han som spelade Garrett också skulle vara tvingad att utföra alla rörelser, och om man läser mellan raderna förstår man att Russel inte har de atletiska förmågor som krävs. Dessutom tyckte teamet att det fanns något som skar sig mellan Garrets nya utseende och gamla röst. Att klistra in Russels röst på det nya utseendet skulle inte ha känts naturligt.

Och därför kommer alltså Garrett få en ny röst. Trailern från hans omstart ser du här.

Bioshockfiaskot? Va? 04/04 Nej Garrett var aldrig någon atlet. EM har skrivit som svar på Facebook bl.a. att de tog beslutet grundat på att de ville ha en skådis som klarade mer avancerad mocap. Detta innebär att de dumpar Russell till förmån för någon som kan röra sig mer atleti... 03/04 Biten om att Russel's fysiska förmåga skulle ha betydelse för inspelning av dialog är 100% rent skitsnack. Det som nog ligger närmast sanningen är det lilla 'tillägget': "Dessutom tyckte teamet att det fanns något som skar sig mellan Garrets nya utseend... 03/04 Jag föredrar att det blir ett spel sen skiter jag i vem som pratar. Men jag antar att det blir som det oändliga bioshockfiaskot eller segas alien skräp! Mkt snack lite verkstad och dyra inköp samt dålig support! Välkommen till 2013, där vi levererar lit... 03/04 "Detta beslut innebar också att han som spelade Garrett också skulle vara tvingad att utföra alla rörelser, och om man läser mellan raderna förstår man att Russel inte har de atletiska förmågor som krävs." Har främst spelat Thief 3, men kan inte minnas... 03/04 Om de äldre fansen hade varit målgruppen hade de inte gjort en trailer som mer påminner om Dishonored än gamla Thief. De hade inte fokuserat på att visa upp ens alter ego som värsta akrobaten utan mer på att man är en skugga som dödar folk i tysthet uta... 03/04 "Det är inte bara Solid Snake som tappar sin ikoniska röst" Nu vet jag inte om det riktigt går att jämföra bristen på Stephen Russel i nästa Thief (som är orginalröstskådisen till Garret, och väldigt skicklig dessutom) med en snubbe som representerar... 03/04 Namnet stavas: "Garrett". Två "t:n" på slutet. Bara så ni vet. :) Det viktiga här är ju verkligen att Eidos Montreal motiverat röstförändringen med att Stephen Russell inte klarade av att göra rösten samtidigt som han gjorde avancerade motion capturerör... 03/04 Spelar ingen som helst roll för min del. 03/04 Kollade trailern igen och precis innan Garret hoppar genom fönstret undviker han vakten på ett sätt som knappast hade varit möjlig i föregångarna. Nej, inget jag sett får mig att våga hoppas på en uppföljare som inte är det till annat än namnet. Thief... 03/04
Skicka en rättelse