Ett halvår efter köpet kommer beskedet - speldivisionen läggs ner.

Sedan det i slutet av oktober blev officiellt att Disney köpt George Lucas Star Wars-imperium har framtiden speldivisionen Lucasarts varit osäker. Det har varit särskilt tyst kring det lovande actionspelet #Star Wars 1313 som gjorde stor succé på E3 förra året men under kvällen kom beskedet - Lucasarts läggs ner.

Kotaku rapporterar att 150 personer därmed förlorar sina jobb och framtiden för just Star Wars 1313 är väldigt osäker. Gameinformer har dock en källa som menar att utvecklingen av titeln kan komma att återupptas av en extern studio. Framtida Star Wars-spel kommer också att släppas fast på licensbasis nu när den egna studios stängts. Det officiella uttalandet följer.

After evaluating our position in the games market, we've decided to shift LucasArts from an internal development to a licensing model, minimizing the company's risk while achieving a broader portfolio of quality Star Wars games. As a result of this change, we've had layoffs across the organization. We are incredibly appreciative and proud of the talented teams who have been developing our new titles.

Tack till MrPeters, Mogres, zsm, KaTTa, YaoiStick, Blacksmith för detta #nyhetstips!
När det gäller dåliga exempel (ofta de LucasArts själva utvecklat), så finns det ju betydligt värre än Kinect Star Wars: - (Jedi) Starfighter - SW Episode II (fall död i oändlighet) För att bara nämna två. Och ja, framtiden i händerna på moderna utveckl... 10/04 Men alla är väl utgivna av LucasArts? 08/04 Många av de där spelen har INTE gjorts av Lucas Arts. 08/04 Precis så ser jag också på det. Det kanske inte är så dumt trotts allt. Jag skriver mer om detta på min blogg http://spelindustribloggen.com/2013/04/07/om-nedlaggningen-av-lucasarts/ 08/04 När LucasArts ägdes av George Lucas så krävdes det att han godkände en hel del (iaf som jag förstått det) men det verkar inte direkt ha varit en garant för att inte släppa dåliga spel. Jag har svårt att tro att det kan bli mycket värre med Disney som... 07/04 Bara så att du och dina 48 tummenuppare fattar det: Lucasarts utvecklar inte spel längre och har inte gjort det på väldigt väldigt länge. De har bara varit distributör. Lär er skillnaden på utvecklare och utvecklare. Jösses... 05/04 Skulle vara kul med 1313 dock. Hade sett fram emot ett schysst Star Wars spel då jag egentligen inte spelat så mycket med Star Wars! 05/04 Det är tragiskt att se en klassisk studio försvinna, det tror jag alla kan hålla med om. Man kan peka på allt skräp som släppts med Lucasarts loggan. Man kan peka på alla underbara titlar de släppt likaså. Är jag inte helt fel ute är väldigt många star... 05/04 Med lite hopp kan vi nu se fram emot värdiga digitala lanseringar av deras klassiska spel. 04/04 Har varit Star Wars fan enda sen jag kunde börja gå och tyckte själv dansläget var ju det enda som var roligt i Star Wars Kinect. Förstår inte varför Star Wars ska vara så seriöst. 04/04
Skicka en rättelse