Ids första Doom 4-version mötte inte kraven. Därför började de om – men källor hävdar att det "inte går så bra".

#Bethesda bekräftar att utvecklingen av en "ny version" av #Doom 4 planeras för nextgen, och väntan tycks bli lång. Arbetet ska ha startat om under senare delen av 2011, enligt en källa. Det sägs också att utvecklingen "inte går så bra" men Bethesda, ägare av anrika #Id, säger alltså att spelet alltjämt utvecklas.

– En tidigare version av Doom 4 mötte inte kvalitetskraven som Id och Bethesda tänker leverera och som Doom-fans förväntar sig. Därför omfokuserade Id sina krafter på en ny version av Doom 4 som ska möta de väldigt höga förväntningarna alla har på spelet och serien. När vi är redo att prata om Doom 4 kommer vi att låta er veta det, berättar Bethesdas marknadschef Pete Hines.

Eftersom #Rage inte levde upp till försäljningsmålen beslutade #Zenimax, moderföretag till Bethesda, att ställa in alla planer på #Rage 2 och tona ner planerna på Rage-DLC.

Alla Id-medarbetare jobbar numera på Doom 4 – det återstår att se om det blir spelet som tar Id åter till toppen.

problemet är att den där carmack har all makt,så han sitter på sitt kontor och kodknackar kod hela dagarna. ta in romero igen. romero är för övrigt en cool snubbe. 05/08 Ja RAGE. ;) 06/04 Har ID Software gjort något bra sedan DOOM? Vadå? Jag har missat det isåfall. 05/04 Jodå den är en hel del som lirar det ännu :) i alla fall gratis delen vad jag vet :) PB ska funka bra i det jag har då inte stött på några bekymmer med det, bara stött på problem med pb i bf3, cod 4 och liknande. Men i detta så har inget problem uppståt... 05/04 Jag tyckte RAGE var bra! Så synd att ingen tvåa kommer, hellre RAGE2 än Doom4 enligt mig. Men det är ju pengar som styr allt i världen, så inte förvånad alls att RAGe2 läggs ner om det nu sålde dåligt. SYND! 04/04 Recept för att lyckas: Riktig jävla multiplayer. Death match som det var som förr! Dedikerade servrar, självklart att man får binärer för detta. Ingen jävla serverhyra... Sen är det bara att glo på pengarna när dom rullar in. 04/04 För att ta tronen, så räcker det inte idag att släppa ett Quake Live. Du måste (tyvärr) pusha och innovera. Jag tror definitivt att id skulle och kan lyckas att släppa ett lyckat spel, men att ta tronen igen? Knappast. De har tappat för mycket talang,... 04/04 Klockren metafor :D 04/04 problemet är gör dom doom exakt som gamla doom floppar det, Nya fps spel behöver nya saker, att satsa lite esport på det på multiplayer delen är ett bra salu ersättare till quake kanske? och en bra storydriven sp. med intressanta vapen mechanics därpå,... 04/04 Hoppas att dom tittar på vad som gjorde Doom 1 och 2 bra. Känns som att ID behöver få till D4 för att inte falla bort totalt. 04/04
Skicka en rättelse