"Vi försöker bli av med DRM. Om någon vill piratkopiera ett spel kommer han ändå till slut lyckas."

#CD Projekt bekräftar det många redan anade: #The Witcher 3: Wild Hunt kommer inte att få något kopieringskydd. Liksom i fallen med de tidigare Witcher-titlarna kommer spelarna slippa DRM. Den polska utvecklaren säger att de som idkar piratkopering kommer till slut att lyckas knäcka spelet, oavsett om det har skydd eller ej.

– Vi försöker bli av med DRM. Om någon vill piratkopiera ett spel kommer han ändå till slut lyckas, säger Maciej Szczesnik, game designer.

Adam Badowski, managing director, tillägger:

– Vilket självklart är en dålig sak. Men du kan ändå inte göra något åt det, så vi vill ge spelarna den allra bästa upplevelsen. När vi gjorde oss av med DRM var det till sist de som bad andra att sluta ladda ner våra spel illegalt, eftersom vi inte nyttjade DRM.

Witcher 3 släpps under 2014 till pc, Playstation 4 och (högst troligt) nästa Xbox.

Infact inte laddat ner ett enda spel, det har funnits spel som jag vill/viljat ha, men inte haft pengar till det. Men jag har inte laddat ner dem för det! Jag tror många kommer köpa spelet, men det kommer vara en hel del nerladdningar. Sen att spelvärld... 06/04 Tråkigt med din negativa syn. Visst vill de tjäna pengar men det krävs 2 st parter för att det ska fungera : en säljare ovh en kund som du nog vet. Men om alla kunder är negativa mot lösningar så får vi aldrig någon lösning så jag tänker försöka. Bra... 06/04 Lustigt hur många som talar väl och säger att de tänker köpa deras spel utan tvekan, men hur många kommer i faktum köpa spelet när det kommer ut, och inte ladda ned? Spelvärlden är förpestat av hycklare, DRM är datorspelares straff för olagligt stöld... 05/04 komma överens? du menar de lurar in dig med fina ord så du ska spendera överdrivna summor? ett företag är aldrig din vän de kommer alltid försöka sälja för så mkt som möjligt med så lite effort som möjligt for obvious reasons 05/04 Med din inställning så kan detta aldrig lösas. Var lite positiv och våga lite." De är bara dumma o giriga " hjälper knappast till att ändra. Har varit kontakt mellan spelare och spelbolagen och de lyssnar om man sluta gnälla och är lite rak och saklig... 05/04 Väx upp du är bara patetisk. Om alla hjälper till så kan vi komma överens med spel företag så blir spelutvecklingen också som vi kunder vill. 05/04 Chooper bär fanan och jag står gärna bakom med svärdet i hand! Håller med dig på alla dina punkter =) Det är otroligt dumt att ladda ner och det visar bara på att du inte stödjer utvecklaren. Hatar du CD Projekt eller? 05/04 Chopper bär fanan! Med mitt svärd bakom =) Håller helt med dig. 05/04 fan vad nice mer gratis spel utan krångel! 05/04 Rätt gjort! ni som är intresserade av cyberpunk och vill påverka skapa konto och in på suggestion forumet. Dom lyssnar verkligen! 04/04
Skicka en rättelse