Ryktet att nästa Xbox kommer kräva konstant uppkoppling mot internet för att fungera, har vi rapporterat om förut. Nu har två nya källor öppnat sitt hjärta för Kotaku och hävdar att det stämmer.

– Om inte något har ändrats nyligen så kommer Durango kräva konstant internetuppkoppling för att fungera, säger en källa via mejl. Durango är kodnamnet för nästa Xbox. Om ditt internet går ned har du enligt källan tre minuter på dig att rätta till problemet, sen avbryts spelet.

Det här är förstås ett rykte, men något som talar för att det faktiskt kan ligga en del sanning bakom är att Adam Orth, #Microsoft:s creative director för spelavdelningen, har gått ut på internet och försvarat "always online" med ett gäng ironiska uttalanden på twitter. Bland annat skriver han:

"Ibland blir det elavbrott. Jag tänker inte köpa en dammsugare."

"Jag har dålig mobiltäckning där jag bor. Jag tänker inte köpa en mobiltelefon."

Inläggen har plockats ned men en användare på forumet Neogaf hann ta en skärmdump. Orth avslutade flödet med att hävda att han verkligen inte förstår varför folk har problem med "always online" och lade upp följande bild till framtida konsumenter:

Tack till KatOne för detta #nyhetstips!
tjejens föräldrar bor ute i skogen där man har sjukt söligt internet, typ mobil internet, brukar ta me ps3/xbox när vi åker dit ett par dagar men hade ju aldrig funkat om man vara tvungen å vara online... nää får se om de blir nå xbox om det verkligen... 07/04 kommer säkert någon pryl från modding-grabbarna som gör att man kan spela offline. hoppas det går fort bara. för halo 5 ska jag ha vare sig det blir online eller inte!! 06/04 Ständig uppkoppling = dealbreaker för mig 06/04 Ja det stämmer Bojkott. Fixar med en gång. :) 06/04 Har inte skrivit nåt av det där :P Felcitering? 06/04 Att jämföra köp av begagnade spel med att ladda hem är väl lite att ta i eller? Så om man gör en jämförelse med då tex bilar, att köpa en begagnad kärra är i dina ögon desamma som att sno den? 06/04 Wiiga: Jag kommer inte köpa det om det ser ut på det viset nej. Jag tänker inte låta något företag bestämma om jag skall eller inte skall ansluta mina enheter till internet. Jag tänker inte låta min upplevelse bli beroende av en funktion som inte är nöd... 06/04 Orkar inte diskutera med bakåtsträvande grottmänniskor längre! Vill du inte ha det så ge fan i att köpa det. Lika lite som jag bryr mig kommer MS att bry sig för de kommer fortfarande tjäna pengar och klara sig utan problem. Vad det gäller begagnat mark... 06/04 Ja, Melodifestivalen är en bullshit deal. Det innebär inte att hela public service styrs för att tjäna pengar. Det är endast ett program. Och det är inte heller okej. Men du kan inte avfärda hela public service på grund av ett program. Och inte heller... 06/04 Ps4 ska kunnas spela offline enligt Sony själva Ps4an blir ett givet köp Fuck durango 06/04
Skicka en rättelse