Andrew House säger några väl valda ord.

Andrew House som är lite utav Big Boss hos #Sony när det kommer till spel, har pratat med The Sun om hur de kan locka fler användare – främst kvinnor.

För Andrew House handlar det inte om att göra konsolen rosa, utan han har ett annat recept för det hela.

– Jag tror nyckeln är att ha folk och mer så kvinnor, med annan medvetenhet som skapar annorlunda spel. Allt handlar inte om shoot ’em up-spel.

Han fortsätter med att prata om hur han vill locka de utvecklarna som vill skapa "det nästa Angry Birds" till Playstation 4 och att på så sätt även få barnfamiljerna intresserade av konsolen.

Intervjun i sin helhet kan du läsa här.

Oh la la! Kontrollen ser ut som en xbox-kontroll! Då är den nog bekväm:) 08/04 Helt ärligt tror jag inte att det är spelen som gör att färre tjejer spelar spel. Är väl mer att det innan varit ganska negativt att spela spel. Nu blir det dock mer och mer vanligt bland både män, kvinnor, barn och gamla. Jag menar min mamma har aldrig... 07/04 Det är dock inte det man säger, att kvinnor inte kan tycka om samma sorts spel som män. Men för att (försöka) locka fler kvinnor till att börja spela och köpa en playstation4 så måste man ju rimligtvis göra spel som är anpassade till de kvinnor som tror... 07/04 Jag frågade frugan om hon hade köp en Playstation om den hade kraftig vibrator. "Oh ja, om den är rosa" blev svaret. ... shit. 07/04 HAHAAHHA. Årets pris borde du ha fått. För att ha löst Sonys "feministiskt-problem" 06/04 Tramsinlägg och onödigt sexistiska inlägg raderade. 06/04 Ja, med tanke på sexismen i dyng(kommentars)fältet den här gången, så förstår jag att det behövs separata satsningar som riktar sig till kvinnor. Själv spelar jag alla spel som har lite story och hjärna bakom allt köttande, tex Mass Effect-serien, Final... 06/04 Det här hade jag velat prova när jag var liten. Det var ett tag när det bara var hästar som gällde. Om det är ok med bara tjej-karaktärer. Det blir väl samma sak som för tjejerna som spelar det som Thunde skrev om. Svårt att säga att det inte är ok, vad... 06/04 Det första Sony gör rätt på länge. Vill man tjäna pengar på PS4 så måste man locka mer än bara sk hardcoregamers. 06/04 I spelet starstable online finns enbart tjej karaktärer att spela. Ett hästspel där målgruppen är unga tjejer och hästintresserade. Har funderat om det är ok att enbart göra kvinnliga avatarer i ett online spel eller manliga? speciellt när det gäller... 06/04
Skicka en rättelse