Xbox 720 ska bli bakåtkompatibel med hjälp av en mindre version av Xbox 360 och kommer inte kräva konstant uppkoppling – detta är bara två av flera nya rykten.

Enligt The Verge planerar #Microsoft att ta över din tv med nästa Xbox. Dessutom påstår VG Leaks att nextgen-boxen ska bli bakåtkompatibel med Xbox 360 – med hjälp av en nyversion av 360-konsolen.

Vi sammanställer de senaste ryktena.

  • Genom en HDMI-ingång ska du kunna koppla tv-mottagningen från din digitalbox via din Xbox, något som gör att Microsoft kan lägga på ett eget gränssnitt över tv-bilden.

  • Nästa Kinect ska kunna känna av flera personer på en gång. Om en av personerna vänder huvudet från tv:n ska Kinect-sensorn känna av detta och spelet pausas.

  • Det sägs att Microsoft ska släppa två nya konsoler; en nextgen och en omdesign av Xbox 360, som ska vara mindre och inte innehålla en skivläsare. Spelarna ska alltså behöva ladda ner alla titlar till den här. Med hjälp av den här "miniboxen" ska nextgen-konsolen kunna bli bakåtkompatibel, då de enligt ryktet ska kunna kopplas ihop och använda samma användargränssnitt.

  • Konsolen (eller konsolerna) ska inte kräva konstant uppkoppling eller stoppa begagnade spel.

Så är det, dom enda spelen dom kan behålla är sina egna, så det är ju bättre om Sony och MS anställer en massa folk än att som i MS fall betala dyrt för en spelserie som dom sen tappar för att företaget blir uppköpt som det hände med Mass Effect. 11/04 De egna titlarna kommer inte finnas till andra konsoler, vi kommer inte se Halo för PS4 eller Killzone 4 för Xbox "720" det kommer inte ske. 11/04 Metal Gear har aldrig varit exklusiv på samma sätt som de spel som finns på 360 är. Sony har mer egna exklusiva spel och jag tror inte det kommer hjälpa att Microsoft nu "återupplivar" gamla titlar för att tilltala de som köpte 360 dag ett. Varför? Tja... 11/04 Vi får hoppas det. Det är exklusiviteterna som gör en konsoll speciell. Det är Halo som gör xbox bland annat. Det är bland annat Killzone som gör Playstation. Tråkigt om alla spel kommer finnas till båda konsollerna. 11/04 Det blir ju dom vanliga såsom Forza, Gears of war, Fable, Halo. Och så ska tydligen bilspels serien Project gotham racing dyka upp igen efter några års frånvaro och så eventuellt nytt Kameo spel Sen ska det släppas ett antal nya exklusiva spel till xbox... 11/04 Så länge man måste betala för att få spela online så blir det inget "720" för min del. 11/04 Så för att titta på tv skall du alltså ha igång din digitalbox, tv plus xbox? Känns smidigt.. 11/04 Ja den första PS3 som såldes i sverige hade stöd för PS2 spel tack vare en kombination av mjukvara och hårdvara men detta stöd fanns inte på versionen som ersatte den. 11/04 Skitsamma egentligen. Spelbiblioteken blir större och större och att behålla sin kundkrets via bakåtkompatibilitet borde locka mer än att sälja lite lösöre i form av digitala emuleringar. Sen för debattens skull, var det inte så att PS3 60gb gick att... 11/04 De första PS3 versionerna hade emulering via hårdvara efter detta emulerade man med både hårdvara och mjukvara (eftersom detta var billigare) men eftersom priset var en faktor bestämde man sig att ta bort all emulering och även ta bort annan hårdvara.... 11/04
Skicka en rättelse