#Starbound är en sandlåda i science fiction-miljö som handlar om att utforska främmande, slumpgenererade världar, utföra uppdrag och umgås med vänner. Det ska även gå att ta en hel planet i beslag och bygga ett hem där. Det ser ut lite som #Terraria (en av grafikerna från det spelet jobbar med Starbound) och anammar betalningsmodellen där man betalar för att vara med i beta – som kommer senare under året till pc, Mac och Linux.

Läs mer om spelet här. Känner du dig sugen kan du förboka här. Vi har även två gameplay-filmer i vårt arkiv som du kan kika på här nedanför.

eller har du missat det bara, för vad jag vet har jag läst det där tidigare också. 18/04 Najs, skönt att höra, det stod inte med när jag kopierade texten från deras FAQ så det är förmodligen fler som reagerat. Bra att veta, det är inget svar på om det går att spela på egna servrar/lokalt dock. TIlls dom själva vet hur det kommer fungera så... 18/04 Updates plural 16/04 Will there be multiplayer? Starbound will be fully cooperatively and competitively multiplayer, the number of players is entirely up to the server and we’re working hard to ensure the server is built with server communities in mind. DON'T WORRY YOU CAN... 16/04 Nej, det är inte riktigt vad jag menar. Det avgörande för mig är att det inte är free2play mmo-style och krav på att spela på deras servrar enbart. Jag vill äga spelet om jag köper det, och ha fulla möjligheter att modda och trixa och knåpa. Och måste... 16/04 Så du sitter och oroar dig att det kommer kosta på något viss utöver köpet av spelet? Well sluta oroa dig, det lär inte det göra. Ja nog kosta servrar att håla igång, men nog tror jag dom redan planerat ut detta. 15/04 Förbokar inte spel längre. Men kommer köpa det när det släppts, om det håller måttet. 15/04 Det finns ingen information på sidan om hur spelmodellen är. Finns det rent singleplayer utan krav på uppkoppling så man kan spela det var man vill? Allt som står på sidan tyder på att man är tvingad att vara uppkopplad mot deras server för att spela... 15/04 kan vara så att det kommer hamna på steam, men oavsett är det värt pengarna kan jag redan lova även fast jag inte testat det ännu. 14/04 Är det online DRM eller är det värt att köpa? 14/04
Skicka en rättelse