Ron Gilbert drömmer om ett nytt Monkey Island – men säger att det ska stanna vid drömmar.

Ron Gilbert var djupt involverad i de första Monkey Island-äventyren, både som manusförfattare, programmerare och regissör. Man skulle kunna kalla honom för Guybrush Threepwoods pappa.

Nu har den legendariske äventyrskreatören bloggat och filosoferat om hur han skulle gå tillväga om han skulle skapa ett Monkey Island idag. Väldigt värt att notera: Gilbert har inga som helst planer på att göra en ny del i serien. Däremot gillar han att drömma och vill att du ska drömma med honom.

Gilbert skulle använda sig av "förbättrad men lågupplöst" retrografik. Det skulle se ut som det Monkey Island vi minns från tidigt 90-tal. Man skulle slopa hint-system och låta spelet omfamna sina hardcore-rötter – Gilbert lovar att du skulle köra fast.

"Det skulle heta Monkey Island 3a"

Om Gilbert skulle (vilket han inte ska, det är viktigt att påminna oss om detta) göra ett nytt Monkey Island vill han äga varumärket.

– Jag har spenderat för mycket av mitt liv med att skapa och göra saker som andra äger.

Med hjälp av ett team på tio (eller färre) skulle Gilbert göra ett spel han skulle kalla "Monkey Island 3a". I hans värld existerar inte #The Curse of Monkey Island och de som kommit därefter.

– Jag ber om ursäkt till alla talangfulla människor som arbetat med dem och alla som älskat dem, men jag vill fortsätta där jag slutade.

Det skulle inte vara samma Monkey Island 3 han planerade 1992 eftersom Gilbert "inte är samma människa längre". Men förhoppningsvis skulle spelet bli ännu bättre.

Man kan ju drömma.

Skicka en rättelse