I jämförelse med andra Android-enheter hamnar Ouya på plats 78.

Kickstarter-framgången Ouya står sig inte stark i jämförelse med andra Android-enheter. Faktum är att den nätta konsolen hamnar först på plats 78 i ett benchmark-test som utförts av Futuremark. Långt efter de starkaste mobilerna och surfplattorna.

Testet har gjorts på betaenhet och utfallet är egentligen inte särskilt överraskande, då Ouya bygger på teknologi som inte finns i de nyaste Android-maskinerna. Men värt att notera är att konsolen hamnar en bit efter Samsung Galaxy S III och Google Nexus 4, som tillhör förra generationens smartphones. Den nya generationen är mer än dubbelt så kraftfull.

Å ena sidan har Ouya-makarna några månader kvar av utvecklingen och vi kanske inte ska kräva hur mycket som helst för en budgekonsol. Dessutom kan du spela Android-spel på din tv. Fast å andra sidan kan det bli svårt för Ouya att övertyga alla som redan äger en kraftfullare smartphone till ett konsolköp.

Tack till SwedishDemon för detta #nyhetstips!
Jag är intresserad av ouya som spelutveckare inte pga prestanda... som indi utveckare är det ändå inte alltid nödvändigt och några av dom bästa spelen gjordes för dos datorer! Glöm inte att det finns mer till ett spel än så... vad som är bra med ouya... 18/06 Än en gång lägger du ord i min mun... Jag har ingen uppfattning om att det kommer komma så pass intressanta spel att folk kommer köpa ouyan eller inte. Jag TROR däremot att det kommer komma exklusiva spel till den och det gör att den blir ett måste för... 17/04 @SID 6.7 Hatar också mobiler då folk som råkat ut för en olycka eller blivit vilsna ect kan ringa efter hjälp med bara några knapptryck. Liksom vart är den gamla hederliga tiden då man kunde dö om man var ute och fick en hjärtinfark och ingen chans att... 17/04 Ouy då :) 17/04 @SID 6.7 Äger ingen mobil av en märklig anledning, enligt dig själv och tror på exklusiva spel till denna maskin som blir så intressanta, så att folk skall lockas köpa Ouyan. Det är verkligen du som ter dig mer som en kul snubbe. 17/04 Som många påpekar så förstår jag poängen, och målgruppen, för Ouya. Det är dock trots detta rätt skrämmande att 77 andra smartphones och dylikt spöar den i prestanda. Jag gav en rejäl :up: för konceptet, men ställer mig rejält skeptisk till vad den färd... 17/04 Varför? Det är en ny konsol som med största sannolikhet kommer att få exklusiva spel, jag vill kunna spela alla spel som finns, då behöver jag alla konsoler. Jag vill även ha en liten enkel och smidig konsol som påminner mig om 8/16 bits eran med dess... 17/04 Man kan ju lugnt konstatera att Ouya är en väldigt nischad manick som givetvis hyllas av alla som anser sig tillhöra den lilla nischen, medan resten tycker att det är en mer eller mindre meningslös pryl. Det gäller för övrigt inte bara Ouya, det kunde... 17/04 Förstår helt ärligt inte meningen med denna konsollen. Ni som är så hypade över denna maskinen får gärna säga VARFÖR ni är så hypade över denna glorifierade mobil. Bara för att ha en konsoll för äldre spel? Du kan emulera bra redan på din PC och MOBIL.... 17/04 Så vitt jag förstår så kommer det Ouya att uppgraderas allt eftersom åren går, få snabbare processor och sånt (Tegra 4 etc). Om dom gått direkt på Tegra 4 istället för betydligt slöare 3an hade den nog legat lite högre på den där listan ;) 17/04
Skicka en rättelse