Electronic Arts lägger ribban högt för att få till äkta bollkänsla.

Fifa-serien har blivit lite utav en multikulturell julafton, för oavsett härkomst och religion är vi många som sitter som små barn tillsammans med vänner och spelar senaste utgåvan av spelserien – samma visa varje år. Och #Electronic Arts gör oss inte besvikna i år heller, idag öppnades dammluckorna och den första informationen forsade ut på internet.

Med #Fifa 14 vill #Electronic Arts få till känslan av ett riktigt bra skott. För att göra detta har de lagt ned mycket fokus på att få till bollfysiken, vilket förhoppningsvis ska få spelaren att verkligen känna sig som kungen på plan. Med något de kallar Pure Shot och Real Ball Physic hoppas de få till den bästa uppsättningen skottvarianter i spelets historia. Spelarens position inför skottet ska ha stor betydelse på om det blir ett vackert konstskott, eller en klassisk tåpajare.

Även fast övrig information varit något knapphändig från officiella källor, så ska spelet på mittfält vara betydligt viktigare i den här omgången. Man ska dessutom med en enkel knapptryckning kunna sträcka ut en hand för att försöka få motspelaren att hålla sina smutsiga skor borta från bollen. Nytt är även ett förbättrat Ultimate Team och ett nytt onlineläget som ska uppmuntra social tävlan. Som vanligt har #Electronic Arts sett till att säkra en hel uppsjö med licenser och antalet sägs ligga på fler än 500 stycken.

Två filmer som visar hur skotten kan se ut och hur bollen kan bete sig hittar du nedan, tillsammans med ett gäng nya bilder.

Tack till Khorney för detta #nyhetstips!
Dont feed dem trolls :) 19/04 Fan vad du tuggar, du kan inte ens jämför 06-11 med fifa 13. 18/04 Just det problemet med ytterbacken är ju en ganska rolig bugg som är lätt att utnyttja. Det är ju bara att pressa en kantspringare så backar han och backar tills han måste slå ut den från planen. Alternativt så gör han ett helt galet inlägg till sin mål... 18/04 jag tycker det blir hands lite för ofta ibland. Jag är inte hel säker på att motorn känner av det rätt så det är nog därför den är av som default. Men jag kör också med den på. Ai-problemet du nämner har jag inte märkt av, men jag är iof väldigt aggress... 18/04 Något som måste fixas är ju de bedrövliga menyerna. Herregud vad svårnavigerade de är. Inte minst om man kör ett karriärläge. Även onlinespel har många irritationsmoment som att båda måste trycka OK när matchen är färdigspelad. Det gör att när motstånda... 18/04 omöjligt eftersom 05 och 06 inte använde den nya motern som introducerades i 07. sluta med såna dumheter. Om man spelar spelen så vet man att det finns skillnader och även om de inte är så stora från ett år till ett annat så märks det tydligt om du hopp... 18/04 köper den. Sport kan fortfarande EA iaf. 18/04 Grafiken är ganska imponerande ;) ;) 18/04 Du är besviken år efter år men fortsätter att köpa dem? Både jag och polarna är helt tokiga i Fifa, speciellt en ons/fre/lör med några kalla till. Som jag tidigare sa är jag hel tokig i Fifa vilket är något av det bästa spelet i världen men totalt har... 17/04 Kommer antingen som förboknings erbjudande eller DLC efter dom fått igång servrarna:D 17/04
Skicka en rättelse