#Microsofts "Games for Windows"-tjänst har fått ta emot en hel del skit på sista tiden, mer än vad den förtjänar tycker #id Softwares Tim Willits. Han menar att tjänsten må ha barnsjukdomar, men att det är ett bra initiativ som kan rädda PC:n som spelplattform.

Some people say it's a little too Big-Brotherish, but it's a legitimate progression of making the PC feel more - not like a console, but like a closed system.

For us, if there's a way to link a Live account into your security for your game in a nice closed system, it would help reduce the piracy, which kills us, and is killing the industry. At least Microsoft is doing something, and I think that they're in a position to do it.

Håller med dig till 100 :) 27/07 Att dom valde att släppa Halo 2 endast till vista var väl ett ganska knäppt val, men det hade också mycket med att hindra piratkopieringen att göra, då vista är mycket bättre på den fronten är xp, även fast det inte gick så jättebra ändå. Men det är ju... 27/07 Jag säger inte att microsoft var först på marknaden, det var en liknelse att ifall det inte finns något bättre alternativ så kan man enligt dig inte säga att det är dåligt. Du måste ju ha hört uttrycket pest eller kolera. Bara för att en produkt är bäst... 27/07 Jag har själv Xbox360 med xboxlive guld och PC med Windows Vista. Jag ser inga nackdelar för den som är laglig dock bara födelar om det blir som Live på xobxlive. 1a. Achivements medaljer, Statestik. 1b. Vad och hur mycket du klarat i olika spel. Rolig... 27/07 Det ni missar är det tidigare tugget från ID , att de måste sattsa på konsol marknaden. 27/07 Faktiskt inte. De gjorde Excel som sopade banan med alla andra alternativ på den tiden. De fick ett (enormt) uppsving och tog vara på möjligheten. 27/07 AA!! dom kommer aldrig kunna stoppa Piratkopiering igenom Mjukvaru skydd dom maste ha hardvarubaserat skydd :) MS kan ju vara snalla och inte forsoka Monopolarisera allt? ge ett annat foretag en chans.,! 27/07 Men hur kan man säga att MS gör dåliga produkter när det än sålänge inte finns några bättre för gaming (om vi kollar på pc)? Visst kan man göra bättre produkter, men eftersom dom inte finns så kan man ju inte säga att MS-produkter är dåliga produkter... 27/07 Med den logiken så är allt som är först på sin marknad en bra grej pga att det inte finns något bättre alternativ ute. Klart man kan säga om något är bra eller dåligt oavsett om det finns andra produkter som är bättre eller sämre. 27/07 Och anledningen till den där bristen på alternativ beror antagligen på att windows slår ut all konkurens med sin smarta taktik. Och eftersom du aldrig har sett bättre alternativ kan du ju heller inte säga att MS gör kassa produkter. 27/07
Skicka en rättelse