Lanseringsfiasko till följd av "alltid online", små kartor, trasiga funktioner för samarbete och illa fungerande vägbygge. Trots att #Simcity kan stoltsera med den största lanseringen i seriens historia så var den kantad av problem och besvikna spelare. #Electronic Arts bad till och med om ursäkt genom att erbjuda gratisspel via Origin. Och nu kommer nästa steg för att få ordning på grejerna – patch 2.0 som bland annat justerar spelbalans och dödar buggar. Detta är några av förändringarna:

  • Kasinon är nu en mer lönsam specialinriktning.

  • En stad i konkurs kan ta emot pengar som gåvor.

  • Många förbättringar för utbildning, bland annat buggfixar för skolbussarna och att universitets moduler nu ger rätt bonus.

  • En bugg när återvinningsstationen slutade fungera är nu åtgärdad.

  • Brandbilar klumpar inte ihop sig och är mer effektiva i utryckningarna.

  • Vattenpumparna är effektivare.

  • Färre av grannarnas bussar kommer besöka din stad, men de kommer vara bättre på sitt jobb.

  • Balansering av stadens invånare där bland annat förlusten av ett jobb har större betydelse, och lyckan från låg skatt och nyttiga samhällsfunktioner har sänkts.

Uppdateringen kommer på måndag. Hela listan finns här.

Tack till Edd1e för detta #nyhetstips!
Jo men Diablo 3 låg ju på första plats världen över, inte fan var det bra för det. :) Anledningen till att det och SimCity hamnade på första plats är ju för att de tidigare spelen i serien varit sjukt bra, så man förmodar att även nästa ska vara det.... 23/04 Ja Anno är ju ett helt suveränt spel. Tråkigt nog så ligger SimCity på första plats här i Sverige iaf (digital försäljning exkluderad..) o det får ju en att undra om folk faktisk ville ha den skiten som det blev? Det är ju bara tragiskt för oss alla som... 22/04 Det här är en repris av Diablo 3. En sequel som bara sönderbajsades. Det är så otroligt mycket grejer jag saknar, man har ju gått från ett storskaligt spel till nått som är "snäppet större än The Sims". Jag vill kunna bygga en STAD inte en BY. Nu får... 21/04 Därför jag inte ännu börjat spela spelet. Tänkte vänta tills det kommer patch eller mod som gör att man får bygga en stad och inte en liten sketen byhåla. 21/04 Mitt största problem vart trafiken, hade en kö som sträckte sig från två städer bort på motorvägen och inget kunde jag göra åt saken. Hade alla andra alternativ för turisterna att åka till min stad men det hjälpte föga. 21/04 När det kommer större banor eller släpper helt fria regioner då kan jag börja lira igen 21/04 HalbyStarcraft (http://www.youtube.com/user/HalbyStarcraft) har gjort ett par helt reko guider till SimCity. Hjälper oerhört att bygga på det sättet men det förstör alla roliga funktioner som skulle göra SimCity till "best SC EVAH!1!" genom att alla stä... 20/04 När man kommer upp till 100k invånare så blir trafik problem ett helvete, var tvungen att bygga om 1/3 av staden för att få bort det mesta av trafik problemen. Köpte spelet för 250kr så jag klagar inte. värt dom pengarna inte mycket mer. 20/04 En rätt genomkorkad sak är att det bara finns en enda infart till ens stad. Det råder trafikstockning många mil utanför mina städer med över 100 000 invånare. 20/04 Äntligen! Det blir att återvända och få provsmaka på spelet igen. :) Ser fram emot det. 20/04
Skicka en rättelse