#The Binding of Isaac är ett flashspel på steroider, med äcklig estetik och bibliskt tema (som gjorde att #Nintendo vägrade släppa det på 3DS). Man springer runt i en slumpgenererad värld och samlar vapen och föremål för att kunna ha ihjäl de hemska fiender som vill släcka stackars Isaacs liv.

Det är tydligen ett koncept som fungerat hemma i stugorna, för nu har upphovsmannen Edmund McMillen (som även utgör ena halvan av #Team Meat) avslöjat i en intervju att spelet sålt i svindlande 2 miljoner exemplar. Något som starkt bidragit till beslutet att utveckla The Binding of Isaac: Rebirth – hela grundspelet med en stor expansion, omgjord grafik och co-op.

Intervju med Edmund McMillen av Northernlion:

The Binding of Isaac gameplay:

Jag har en steam key till BoI + Wrath of the Lamb är oanvänd som jag fick genom ett bundle tidigare. Inget som jag kommer att använda då jag inte har något intresse för detta spel (inte riktigt i min smak). *Edit Nyckeln är nu iväg skickad. 21/04 Må det vara skitdåligt om vissa vill det men jag är glatt en av de 2 miljonerna som är helnöjd med mitt köp. ;) 21/04 Ett av de mest beroendeframkallade spelen jag har spelat. Snart uppe i 500h och jag tror inte att det kommer och stanna där ;) framförallt inte när rebirth kommer ut. 21/04 Förståeligt, det är ett enormt bra spel. Har nyligen börjat spela och har riktigt kul. Kanske inte i nivå med FTL men fortfarande bättre än något AAA-spel som kommit ut de senaste åren (med undantag för Bioshock: Infinite). 21/04 Danke. 140 timmar tog det :) Det är temat som skrämmer Nintendo. Man ville ta bort material inför en eventuell 3DS utgåva men Edmund vägrade. Strongt och helt rätt 20/04 Siffror kan vara extremt vilseledande. Det betyder att det går inte att avgöra om ett spel är skit med enbart siffror. Och om en person tycker att spelet suger, så är det ju en självklarhet att det är inget spel för personen. Sen tycker jag att han har... 20/04 Vad är det för fel på Nintendo som dissar bra och innovativa idéer ? Jävla idioter. 20/04 Imponerande! ;) 20/04 I förhållande till hur mycket jag spenderade på spelet, vilket var 10-15:-, så tror jag att det är det spel som skänkt mig mest glädje i förhållande till pengar spenderade. Om någon tycker att det är ett skitspel så är spelet helt enkelt inte för denna... 20/04 Har ett par spel i denna genren, inklusive detta, det är en av de få genrer jag inte har ett dugg kul när jag lirar, jag vill gilla spelen men jag finner dem bara fruktansvärt tråkiga och meningslösa. Så jag förstår folk som finner detta spelet overrate... 20/04
Skicka en rättelse