Daniel "zh1nt0" Matros varvar sitt jobb som producent på Dice med att samla in pengar till barnhem i Johannesburg. Nu får vi chansen att följa med.

Daniel "zh1nt0" Matros är kanske för de flesta mer känd som producent för #Battlefield-serien hos #Dice. På sin fritid har han tillsammans med Tim Kjell startat #Charitystream, där han tillsammans med gäster spelar och samlar in pengar till bättre behövande. Men hur hinner han med jobbet som spelproducent, samtidigt som han ägnar sig åt välgörenhet?

– Äh, tid finns det alltid. Man får helt enkelt vara effektiv med allt. Går inte ut lika ofta, utan dedikerar tiden till det här. Sen måste jag ju ta semester för att åka på charitystream-resorna, berättar han.

Idag släpptes en dokumentär från hans resa till ett barnhem i den sydafrikanska staden Johannesburg. Glada miner utlovas när Daniel berättar att de kommer fixa allt som behövs. Och kanske kan detta även skänka dig ett litet leende på läpparna med.

http://player.twitch.tv/?channel=zh1nt0

Idag blir det ingen stream, men i morgon kan det vara idé att hålla koll på Charitystreamen, för då blir det en historisk sammandrabbning mellan Sverige och Danmark i #Battlefield 3.

Hmmm... Han kan väl donera tusentals kronor till Cancerfonden istället? Jag känner jätte många som fått cancer och dött. Det är en riktig hemsk sjukdom. Cancern kommer tamefan ta oss alla i slutändan. Ni kommer märka det när ni blir äldre, pojkar. 21/04 Faaast det är väl tamefan tur att det finns folk som ger stålar också, politiker är bra på att ta sig en jävla tid för att försöka göra något. Pengar ger ofta en direkt effekt och hjälper alltid några, vilket är bättre än inget. Tittar bara på Syrien,... 21/04 http://debatewise.org/debates/2006-has-more-money-for-africa-helped/ http://www.opensocietyfoundations.org/voices/right-information-africa-five-years-dramatic-change http://www.economist.com/blogs/dailychart/2011/01/daily_chart Det är skillnad på vart... 21/04 Gud bevare afrikanerna från all denna "godhet". http://www.spiegel.de/international/spiegel/spiegel-interview-with-african-economics-expert-for-god-s-sake-please-stop-the-aid-a-363663.html 21/04 Daniel är en producent 21/04 Nja, det tror jag inte? 21/04 Att vara självförsörjande menar jag framför allt att odla och producera sin egna mat osv, och det är många länder som fortfarande kan det också. Globala företag utnyttjar resurser över allt, hur mycket äger vi Svenskar tex av våra egna resurser idag?... 21/04 Haha trötta människor det finns som drar till med "äh, vi har problem här vi måste lösa först". Precis samma människor som säger "äh, jag bidrar inte till cancerforskning, jag har inte cancer, känner ingen som har det heller". Tänker inte längre än vad... 21/04 Nejdå, inte har jag missat det. Jag vet inte om du har missat att det bara är en spottstyver av den skuld de relevanta afrikanska länderna står i till diverse företag och organisationer från denna västvärld. Skulder de fått till följd av indirekt påtvin... 20/04 Ja inte anklagar jag ett geografiskt område för att föra sig med fuffens. Jag syftar givetvis på diverse företag, organisationer och regeringar. 20/04
Skicka en rättelse